Avaringi kaotus kukutab Kanepi maailma edetabelis viiendasse kümnesse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: LUKAS COCH

Eesti naiste tennise teine reket Kaia Kanepi (WTA 29.) piirdus aasta esimesel suure slämmi turniiril tänavu ühe mänguga, kaotades Austraalia lahtiste avaringis kohalikule valgepallurile Kim Birrellile (WTA 167.) 6:3, 6:7, 1:6.

Valusa allajäämise muudab veelgi valusamaks tõsiasi, et nõnda kukub Kanepi WTA maailma edetabelis tahapoole. Nimelt jõudis haapsallanna mullu Austraalia lahtistel veerandfinaali, pistes seeläbi taskusse 430 edetabelipunkti. 

Nüüd, Birrellile kaotades, need kõik aga haihtusid, mis tähendab, et praegu maailma edetabeli 29. kohal olev Kanepi pudeneb pärast Austraalia lahtisi vähemalt 45. reale.

Kukkumine võib olla veelgi järsem, sest mitmed tema selja taga olevad valgepallurid on aasta esimesel suure slämmi turniiril veel konkurentsis ehk neil on võimalik punktilisa teenida.

Küll on positiivne see, et Anett Kontaveit (WTA 19.) Austraalias mingeid punkte ära ei anna. Nimelt piirdus meie esireket mullu kõigest teise ringiga, tulemus, mida ta on tänavu juba korranud.

Hetkeseisuga peaks Kontaveit slämmiturniiri järel edetabelis ka paari koha võrra tõusma – näiteks ei löö Austraalias kaasa Simona Halep (WTA 12.) ja Paula Badaosa (WTA 16.) – kuid selles osas veel mürki võtta ei saa, sest eduka turniiri korral võivad mitmed eestlannast tagapool asetsevad valgepallurid temast veel mööduda.

Austraalia lahtiste võidu eest on võimalik teenida 2000 edetabelipunkti, finaali kaotajale eraldatakse 1300, poolfinalistidele 780, veerandfinalistidele 430 ja kaheksandikfinalistidele 240 punkti. Kolmandasse ringi jõudmine toob endaga kaasa 130 punkti, teine ring, kuhu Kontaveit ka juba jõudnud, 70 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles