Tippklubi rahapõletuse järgmine peatükk

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mõhhailo Murdõk.
Mõhhailo Murdõk. Foto: IMAGO/Sebastian Frej/Scanpix

Jalgpalliturg on läinud nõnda pööraseks, et miljoneid tuulutatakse mängijate suunas, kes pole end suures mängus veel tõestanudki. Selle viimaseks näiteks on Londoni Chelsea suurost Mõhhailo Mudrõk, kelle nimel pandi lauale veidi vähem kui 100 miljonit eurot.

Mudrõki näol on tegemist 22-aastase Ukraina koondislasega, keda peetakse Euroopa üheks silmapaistvamaks nooreks jalgpalluriks. Samas pole tema senine karjäär olnud üleliia särav või muljet avaldav. Oma nüüdseks endist koduklubi Donetski Šahtari esindas Mudrõk 44 korda ning lõi neis 12 väravat. Meistrite liigas olid tema näitajad 13 mängu ja kolm tabamust, mis sündisid kõik tänavu sügisel. Euroopa väljakutel leidub ridamisi alla 23-aastaseid pallureid, kelle CV on isegi võimsam, ent säärast üleminekutasu pole nende eest makstud.

Üleminekutasu kergitas ka Ukraina sõda. Teatavasti pole Donetski Šahtar saanud enda kodustaadionit kasutada juba 2014. aastast, ent alates möödunud aasta 24. veebruarist ei ole neil võimalik Meistrite liiga kohtumisi isegi Ukraina pinnal mängida. Šahtar on alati olnud Ukrainale truu ning ka Mudrõki üleminekutasust väga suur osa läheb Ukraina vägede toetuseks, kes kaitsevad kodumaad Venemaa okupantide vastu. Nimelt annetas Šahtari omanik Rinat Ahmedov koguni 25 miljonit eurot Ukraina toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles