Levadiast lahkunud kapten Lepistu jätkab karjääri välismaal

Karl-Joosep Küngas
Copy
Brent Lepistu.
Brent Lepistu. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna FCI Levadia endine kapten Brent Lepistu jätkab karjääri välismaal. Tema uueks koduklubiks saab Rumeenia kõrgliigaklubi Mioveni CS.

Täna jõustunud ülemineku kinnitas jalgpalliagentuur DA Sport Consulting, kes jättis mainimata lepingu pikkuse. Tegemist on kolmanda välisklubiga, kus Lepistu enda karjääri jooksul mänginud.

Mioveni näol on tegemist väga noore jalgpalliklubiga. 2000. asutatud meeskond jõudis läbi madalamate sarjade Rumeenia kõrgliigasse 2007. aastal. Tegemist on meeskonnaga, kes pendeldab pidevalt esi- ja kõrgliiga vahel. Alates 2007. aastast on kõrgliigat väisatud kolm korda ning mullu suudeti sinna esimest korda pidama jääda.

Sel hooajal on neil 21 mänguga kirjas ainult üheksa punkti, millega hoitakse selgelt viimast ehk 16. kohta. Otse väljalangemisest päästev 14. positsioon jääb 10 silma kaugusele.

Varasemalt nii Norras kui Soomes mänginud Lepistu jaoks jääb seljataha üpris edukas periood Levadias. 29-aastane keskväljamees suutis kaptenina tüürida meeskonna 2021. aasta meistritiitlini ja veel karikavõiduni. Möödunud aastal tõstis ta pea kohale ka Eesti superkarika.

Lepistust saab juba kolmas Eesti jalgpallur, kes Rumeenias hetkel leiba teenib. Klubijalgpalli mängivad seal ka Joonas Tamm (FCSB) ja Mattias Käit (Bukaresti Rapid). Mõlemal meeskonnal on liigatabelis kirjas 38 punkti, millega hoitakse 3.-4. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles