Eesti tippratturile otsa sõitnud autojuht võib jääda juhtimisõiguseta (3)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Madis Mihkels.
Madis Mihkels. Foto: Adam Illingworth

Aasta teisel päeval juhtus Tartus Ihastes avarii, kus 70-aastane autojuht sõitis otsa profirattur Madis Mihkelsile. Tänaseks on juhtum nii kaugel, et autojuht ootab oma karistust.

2. jaanuaril kell 15.40 sai häirekeskus väljakutse, milles teatati, et sõiduautot Škoda juhtinud mees riivas auto külgpeegliga Eesti tippratturit, 19-aastast Madis Mihkelsit. Kokkupõrkes tabas peegel Mihkelsi selga nii, et seljal oli mitmesentimeetrine lõikehaav. Selle õmblemiseks viidi Mihkels haiglasse.

Mihkels rääkis Tartu Postimehele, et vabandamise asemel kostitas autojuht teda hoopis sõimuga, süüdistades juhtunus jalgratturit. «Ta seletas mulle, et ta ei pea sõites kõrvale vaatama, et tema vaatab teel sõites ainult otse,» sõnas Mihkels.

Tänaseks on uurimine selgitanud välja õnnetuse põhjuse. Nimelt polnud 70-aastane autojuht enne sõidu alustamist veendunud selles, et vaatevälja jäävad sõidukiaknad ja tahavaatepeegel oleks puhtad.

«Selle liiklusnõuete rikkumise tõttu ei märganud juht sõidutee ääres seisma jäänud jalgratturit ning sõitis talle külge. Rattur sai viga ja kahjustada sai ka tema ratas. Karistusotsust veel tehtud ei ole, aga see tehakse mitte hiljem kui kuu möödudes. Menetlust viiakse läbi liiklusseaduse §223 alusel ehk süüdlasele võib see kaasa tuua kuni 1200-eurose rahatrahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse peatamise kuni pooleks aastaks,» vastas Tartu liiklussüütegude uurimisgrupi juht Aare Sulg Postimehe päringule.

Madis Mihkelsile sõitis auto otsa 2. jaanuari pärastlõunal Kasesalu tänaval sirgel teelõigul, kus toona ei olnud ka lund. Pilt on jäädvustatud päev hiljem ehk 3. jaanuaril. Pildil olev mees ei ole sündmusega seotud.
Madis Mihkelsile sõitis auto otsa 2. jaanuari pärastlõunal Kasesalu tänaval sirgel teelõigul, kus toona ei olnud ka lund. Pilt on jäädvustatud päev hiljem ehk 3. jaanuaril. Pildil olev mees ei ole sündmusega seotud. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles