Soome meedia: maailmameister Rovanperä pole Monte Carlos isegi Toyota esisõitja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota/McKlein

Sel nädalal algab autoralli MM-sarjas uus hooaeg ning tavapäraselt sõidetakse esimene osavõistlus Monte Carlos. Sealsetel keerulistel teedel on soosikuks Montes seitse korda võidutsenud Sebastien Ogier.

Nõnda on selge, et Toyota meeskond panustab Monte Carlos Ogier' edule. Oli ju prantslane ka mullu nende esisõitja hooaja esimesel osavõistlusel, kus tal tuli tunnistada lõpuks kaasmaalase Sebastien Loebi paremust.

Nõnda on Toyota huvitavas seisus, sest nende ridades kihutab ka valitsev maailmameister Kalle Rovanperä, kes oleks igas teises olukorras meeskonna kindel esisõitja. «Asfaldil on ta endiselt Kallest kiirem. Ogier'l on Montes palju rohkem kogemusi. Olgugi, et Kalle on ka asfaldil suutnud võidutseda, siis sellel rallil on prantslasel selged eelised,» lausus Iltalehtile Soome rallimees Mikko Hirvonen.

Endine rallimees ei tõstaks liialt esile fakti, et Rovanperä pole hooaja esimesel MM-etapil isegi enda meeskonna esisõitja. «Kogu hooaja lõikes on Kalle Ogier'st kiirem nii kruusal, lumel kui kõikjal mujal. Kui mõlemad mehed sõidaksid täishooaja, siis usun, et Kalle võidaks ikkagi MM-tiitli,» lisas Hirvonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles