Leedu korvpallilegend riputab poole hooaja pealt ketsid varna

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mantas Kalnietis.
Mantas Kalnietis. Foto: Karolis Kavolelis/Scanpix

Aastaid Leedu korvpallikoondisesse ja Kaunase Žalgirise meeskonda kuulunud Mantas Kalnietis otsustas sportlaskarjäärile joone alla tõmmata.

36-aastane Leedu koondise tagamängija astub viimast korda väljakule 29. jaanuaril, mil Žalgiris võõrustab Leedu kõrgliigas Jonova meeskonda. «Sellest saab minu jaoks väga eriline kohtumine. Soovin kõikidele teatada, et lõpetan enda korvpallurikarjääri. Minu viimase kohtumiseni on jäänud nädal ja pean kõvasti vaeva nägema. 1993. aasta novembris alustatud teekond on nüüdseks lõppenud. Ootan huviga, mida edasine elu toob,» lausus Kalnietis Žalgiris TV vahendusel.

Kaunases sündinud mängumees on suurema osa enda karjäärist pallinud just Žalgirise meeskonnas. 2005. aastal esinduse eest debüteerinud mängumees jõudis Leedu suurklubi esindada peaaegu 10 hooaega. Lisaks sellele mängis ta Itaalia, Venemaa ja Prantsusmaa tippklubides. Ta krooniti nii Leedu kui ka Prantsusmaa meistriks, lisaks võitis ta karikasarja nii Itaalias, Leedus kui ka Prantsusmaal. Euroopas tõstis ta pea kohale EuroCupi võidukarika.

Leedu koondisega osales ta mitmel suurturniiril. Tema auhinnakapist leiab kaks EM-hõbedat ning ühe MM-pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles