Neuer on suveni audis, sümpaatne väravavaht saab Bayernis elu võimaluse

Toimetas Ville Arike
Copy
34-aastane Yann Sommer  siirdub Manuel Neueri asendajaks Müncheni Bayernisse.
34-aastane Yann Sommer siirdub Manuel Neueri asendajaks Müncheni Bayernisse. Foto: IMAGO/Revierfoto/Scanpix

Kui öeldakse sõnapaar «Bayerni väravavaht», lähevad mõtted automaatselt Manuel Neuerile. Järgmiste kuude jooksul tuleb aga ümber orienteeruda, sest pärast MMi murdis Neuer suusamäel lustides jala ja on hooaja lõpuni audis. Nüüd leidis klubi talle asendaja.

Põhimõtteliselt saab öelda, et Bayerni värvatu saab elu võimaluse. Kellest on jutt? Yann Sommerist, kes viimased üheksa aastat on kaitsnud teise Bundesliga klubi Mönchengladbachi Borussia värve. Spordihuvilised, kes Saksamaa liigat suurt ei jälgi, teavad Sommerit ikkagi – iga paari aasta tagant jääb ta suurturniiridelt meelde suurepäraste esitustega Šveitsi koondise väravasuul.

Suurklubidesse polnud 34-aastane Sommer senini jõudnud, ehkki vahel on kõlakaid võimaliku huvi kohta käinud. Nüüd aga läks tõepoolest tehinguks. Mainekas ajakirjanik Fabrizio Romano säutsus Twitteris, et lepingud on allkirjastatud ja jääb vaid oodata uudise ametlikku avaldamist.

Saksamaa meedia teatel ei olnud Borussia oma ühe liidri müügist huvitatud, kuid hädas olev Bayern käis peale nagu uni. Veel kuu aega tagasi seostas väljaane Bild Sommerit hoopis Manchester Unitediga. Bayern kaalus Neueri asendajana näiteks Kevin Trappi, Emiliano Martinezit, Keylor Navast, Dominik Livakovicit...

Nüüd aga jõuti Sommerini. Bayern pakkus tema ostmiseks algselt 4 miljonit eurot, kuid väidetavalt läks nüüd tehinguks kaks korda suurema summa ehk 8 miljoni eest. Lisaks saab Borussia 1,5 miljonit, kui Bayern koos uue puurivahiga võidab Meistrite liiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles