Dorothea Wierer lõpetas koduradadel võidupõua, Susan Külm teenis taas punktilisa

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dorothea Wierer
Dorothea Wierer Foto: Jure Makovec / AFP / Scanpix

Laskesuusatamise MK-sari jõudis Itaaliasse, kus sõideti naiste sprindivõistlus. Koduradadel suutis võidupõua lõpetada Dorothea Wierer, kes läbis mõlemad lasketiirud puhaste paberitega. Eesti koondislastest teenis ainsana MK-punkte Susan Külm, kellele kuulus 40. koht.

Laskesuusatajad jõudsid taas keskmäestikusse, Antholz-Anterselvasse. Mitmel sportlasel oli seetõttu ka oluliselt keerulisem rajal liikuda, ent leidis ka vastupidiseid näiteid.

Oma hooaja esimese etapivõidu noppis Dorothea Wierer, kes läbis mõlemad lasketiirud eksimusteta ja suutis ka piisavat suusakiirust näidata. 32-aastasele itaallannale oli see esimene võit pärast eelmise aasta kodust MK-etappi 24. jaanuaril. Seejuures möödus Wiereri viimasest sprindivõidust enam kui kolm aastat.

Wiererile 2,8 sekundit kaotanud Chloe Chevalier sai teise koha. Samuti eksimusteta lasketiirud läbinud prantslannale oli see karjääri esimene poodiumikoht. Viimasena tõusis pjedestaalile rootslanna Elvira Öberg, kes kaotas võitjale 8,7 sekundit.

Rajal oli ka neli eestlannat, kellest parimat minekut näitas Susan Külm. Lasketiirus ühe eksimuse teinud Külm kaotas lõpuks võitjale 1.44,1, mis andis 40. koha ja ühe MK-punkti. Seejuures oli ta ka ainus, kes eestlannadest jälitussõitu ehk 60 parema hulka pääses.

Tuuli Tomingas (3 eksimust, +2.36,5) pidi leppima 65., Johanna Talihärm (4 eksimust, 3.26,1) 81. ja Regina Ermits (5 eksimust, +4.47,8) 92. kohaga. Kokku lõpetas võistluse 96 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles