Vormelilegend raputas Ferrari haavadele soola

Karl-Joosep Küngas
Copy
Charles Leclerc soovib tänavu kindlasti oluliselt targemaid otsuseid meeskonnalt kui eelmisel hooajal.
Charles Leclerc soovib tänavu kindlasti oluliselt targemaid otsuseid meeskonnalt kui eelmisel hooajal. Foto: James Gasperotti/ZUMA Press Wire/Scanpix

Kuninglikus vormelisarjas võitis eelmisel hooajal mõlemad MM-tiitlid Red Bulli meeskond. Nende suurim konkurent Ferrari andis selleks ka head eeldused.

Ferrari esisõitja Charles Leclerc näitas mullu väga head kiirust ja eriti hooaja esimestel etappidel. Hooaja kaheksast esimesest võidusõidust alustas monacolane parimalt stardikohalt kuut, ent võit saabus ainult kahel korral. Peamiselt oli selle põhjuseks kehvad taktikalised otsused.

Endine Ferrari sõitja Felipe Massa raputas Itaalia meeskonna haavadele veel ka soola. Tema arvates tegi Leclerc kõik endast oleneva, et MM-tiitel võita, ent võistkond vedas teda selgelt alt.

«Charles oli fantastiline. Ta on suurepärane võidusõitja, kes väärib ka vormelit, millega võitude eest konkureerida. Ferraril on see olemas, aga meeskond peab enda vigadele otsa vaatama. Eelkõige tuleb muuta võidusõitude jaoks mõeldud strateegiaid.

Möödunud hooajal oli neil selles osas väga suuri probleeme. Mitmete boksipeatustega mängiti head tulemused maha. MM-tiitli võitmiseks peab olema kõik eeskujulik. Pärast sellist ebaõnnestumist on muutused vajalikud ning nendega tuleb tegeleda võimalikult kiiresti,» lausus Brasiilia vormelilegend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles