Murdmaasuusatamisse taas elevust toonud Pulles edust olümpialinnas, elust USAs ja Eesti koondisest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mariel Merlii Pulles sai Eesti A-koondises viimati startida Pekingi olümpiamängudel ning järgmine start pole hetkel veel sugugi teada.
Mariel Merlii Pulles sai Eesti A-koondises viimati startida Pekingi olümpiamängudel ning järgmine start pole hetkel veel sugugi teada. Foto: REUTERS/LINDSEY WASSON/SCANPIX

Murdmaasuusatamine on aastaid olnud eestlaste üks meelisalasid, kus ka tiitlivõistlustelt tulnud ridamisi medaleid. Ajal, mil Eesti murdmaasuusatamine elab üle vaiksemat perioodi, saabus USAst rõõmusõnumid taliuniversiaadilt. Mariel Merlii Pulles võitis Eestile taliuniversiaadide ajaloo esimese kuldmedali ning on praeguseks juba kolmekordne medalist.

Lake Placidis toimuv taliuniversiaad läheb kuldsete tähtedega Eesti suusatamise ajalukku. Kui 1980. aasta olümpiamängude võistluspaigas teenis toona ainsa Eesti sportlasena võistlustules olnud kahevõistleja Fjodor Koltšin 15. koha, siis 43 aastat hiljem on Pulles saanud üliõpilaste universiaadil kaela kolm medalit.

24-aastane eestlanna avaldas Postimehele antud intervjuus, et Lake Placidis toimuv universiaad oligi tema hooaja üks tippsündmusi, ent säärast edu poleks ta kuidagi osanud loota. «Ajastasin vormi täpselt selleks võistluseks ning tuleb välja, et kõik läks edukalt. Kindlasti ei osanud ma oodata, et võin koguni kolm medalit võita. Olen väga-väga õnnelik, rõõmus ja mida kõike veel. Pean tõdema, et kõik tuli ootamatult,» kommenteeris Pulles, kes julges võistlustulle minnes unistada medalist sprindivõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles