Ühe põhitegijata Baskonia kaotas Euroliigas neljanda mängu järjest

Toimetas Ville Arike
Copy
Baskonia mängumees Rokas Giedraitis (paremal) püüab takistada Barcelona tagamängijat Nicolas Laprovittolat, eemalt jälgib sündmusi Maik-Kalev Kotsar.
Baskonia mängumees Rokas Giedraitis (paremal) püüab takistada Barcelona tagamängijat Nicolas Laprovittolat, eemalt jälgib sündmusi Maik-Kalev Kotsar. Foto: David Aguilar/EPA/Scanpix

Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubil Vitoria Baskonial on korvpalli Euroliigas käes raskemad ajad. Kodusaalis jäädi 78:85 alla Barcelonale ning see tähendas neljandat kaotust järjest.

Baskonia oli mängus veel viimase veerandaja alguses, kaheksa minutit enne lõppu näitas tabloo 67:69. Siis aga tegid külalised Rokas Jokubaitise, Oscar Da Silva ja Tomaš Satoransky korvidest 8:0 spurdi ja hoidsid saavutatud edu lõpuni.

Baskonia mängus annab selgelt tunda vigastatud tagamehe Pierria Henry puudumine. Põhisnaiper Markus Howard tabas sel korral mängust 8 viskest vaid 1 ja nii on Barcelona klassiga meeskonda raske võita.

Kotsar tegutses hästi, ta viskas 25 minutiga 10 punkti, meeskond jäi tema platsil oldud aja jooksul 6 punktiga plussi. Raieste 2 minuti jooksul statistikasse midagi kirja ei saanud. Baskoniat vedas 16 punktiga Tadas Sedekerskis, Barcelonale tõi Nikola Mirotic 15 ja Jokubaitis 13 punkti.

Teised eilsed mängud: Istabnuli Fenerbahce – Monaco 98:94 (la), Tel Avivi Maccabi – Berliini Alba 87:74, Bologna Virtus – Ateena Panathinaikos 74:64, Valencia – Belgradi Partizan 89:81.

Turniiritabel:

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles