«Farss!» Andy Murray mäng Austraalia lahtistel lõppes kell 4 hommikul

Toimetas Ville Arike
Copy
Andy Murray (vasakul) ja Thanasi Kokkinakis kell 4 hommikul pärast ligi kuus tundnud kestnud mängu lõppu.
Andy Murray (vasakul) ja Thanasi Kokkinakis kell 4 hommikul pärast ligi kuus tundnud kestnud mängu lõppu. Foto: IMAGO/Peter Dovgan/Scanpix

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste ajakava jälgides võib näha, et peaväljakute viimased mängud algavad hilja. Mõnikord kohe väga hilja. Võimalikud jamad on sisse programmeeritud. Ning nii läkski Briti legendi Andy Murray teise ringi mängus, mis lõppes kohaliku aja järgi kell 4 hommikul.

«Farss!» oli 35-aastase Murray lühim kommentaar. Tema mäng Austraalia esindaja Thanasi Kokkinakisega venis viiesetiliseks ning kestis... 5 tundi ja 45 minutit! Võib lisada, et Murray avaringi kohtumine itaallase Matteo Berrettiniga oli väldanud 4 tundi ja 49 minutit (samuti viis setti).

«Ma ei tea, kellele see [niisugusel kellaajal] lõpetamine kasulik on?» küsis Murray. «Me ei räägi mitte Murray ja Kokkinakise eepilisest mängust, vaid kellaajast. Kokkuvõttes muutub asi farsiks. On vapustav, et pealtvaatajad olid kohal mängu lõpuni, nad lõid meile suurepärase atmosfääri. Aga mõned inimesed peavad järgmisel päeval ju tööle minema.»

Šotlasest kolmekordne slämmiturniiride võitja tõi välja veel ühe murekoha: «Kui mu laps oleks sel turniiril pallilaps ja ta tuleks koju kell viis hommikul, siis ma lapsevanemana oleksin pahane. See ei tule neile kasuks. See ei tule kasuks ka kohtunikele, ametnikele. Ja ma ei usu, et fännid sellest vaimustuses on. See pole ka mängijatele hea.»

Murray nentis, et 22.20 on liiga hilja mängu alustamiseks. «Räägime sellest kogu aeg, oleme aastaid rääkinud,» märkis ta.

Turniiri direktor Craig Tiley otsis õigustust: «Kui määrame mängu algusajaks kell 22, siis me ei oska oodata, et see kestab ligi kuus tundi.»

Muide, veelgi hiljem algas eile kõrvalväljakul naiste mäng, kus maailma teine reket Ons Jabeur (Tuneesia) kaotas tšehhitarile Marketa Vondroušovale 1:6, 7:5, 1:6. See kohtumine lõppes «juba» pärast kella 1 öösel...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles