Eesti rallisõitja koostöö soomlasega luhtus: piltlikult öeldes pidin kohe alla kirjutama

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Robert Virves.
Robert Virves. Foto: M-Sport

Markku Rautio on Soome mootorispordilembeline ärimees, kes pannud viimastel aastatel õla alla näiteks rallisõitja Egon Kauri karjäärile. Betsafe'i taskuhäälingus rääkis mullu autoralli juunioride maailmameistriks kroonitud Robert Virves, kuidas tema läbirääkimised Rautioga jooksid liiva.

«Mulle pakuti lepingut, mis oli iseenesest tore pakkumine, aga otsustamiseks anti päris vähe aega. Piltlikult öeldes pidin kohe alla kirjutama,» meenutas 22-aastane Saaremaalt pärit roolikeeraja.

«Minule suurt mõtlemisvõimalust ei antud. Usun, et lepingust võinuks saada täiesti arvestatav asi,» jätkas ta. Hiljem lisas Virves, et tundus, nagu üritanuks Rautio tiim lepingus tema nigelat finantsseisu oma kasuks pöörata.

Läbirääkimised said järsu lõpu. Virves sõnas, et ta suhtles Rautio pakkumise teemal oma põhitoetajatega, panemaks paika, mida võiks tehingust saada. «Pool tundi pärast [toetajatega tehtud] kõne lõppu saadeti [Rautio leerist] kiri, et läbirääkimised on läbi,» kostis saarlane. «Hiljem tundus, et võib-olla nad ootasid, et ma läheks nende juurde tagasi.»

Tänavu osaleb Virves MM-sarjas Ford Fiesta Rally2ga. Kuigi võistluskalender pole päris kivisse raiutud, kihutab ta praeguse plaani kohaselt seitsmel MM-etapil: Rootsis, Portugalis, Sardiinias, Eestis, Soomes, Kreekas ja Kesk-Euroopa rallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles