Jalgpallikoondise endine peatreener Magnus Pehrsson sattus Rootsis suurde maksude varjamise skandaali

Toimetas Ville Arike
Copy
Magnus Pehrsson Eesti koondise peatreenerina 2016. aastal.
Magnus Pehrsson Eesti koondise peatreenerina 2016. aastal. Foto: Gertrud Alatare

Eesti jalgpallikoondise omaaegne peatreener Magnus Pehrsson polnud fännide seas just kõige armastatum tegelane. Pehrsson töötas siinmail aastatel 2014-2016, tulemused jäid tagasihoidlikeks. Ta sattus kodumaal maksuskandaali, kuhu on segatud ka Eesti-periood.

Rootsi väljaanne Fotbollskanalen avaldas hiljuti pika artikli Pehrssoni ning temaga koos ka Eestis töötanud Jesper Norbergi ja Jimmy Högbergi osalemisest suuremahulises maksupettuses. Rootsi maksuamet nõuab terve kolmiku peale omamaiseid kroone tagasi kokku tagasi rohkem kui 100 000 euro väärtuses.

Nimetatud kolmikut süüdistatakse lisaks sissetulekute varjamisele veel näiteks varilepingute sõlmimises, salajase pangakaardi kasutamises. Märgusõnadeks on näiteks Hispaanias asuv ja Eestis asutatud ettevõtta valduses olev kinnisvara, maksed Araabia Ühendemiraatide firmade kaudu, offshore-pangakontod Kariibi mere saartel.

Maksuamet on Pehrssoni, Norbergi ja Högbergi tegevust jälginud pikemat aega, seejuures alustati seda ajal, mil nad olid Eesti koondise treenerid. Pehrssonilt nõutakse riigile tagasi umbes 28 000, Norbergilt 86 000 ja Högbergilt 15 000 eurot.

Nõudeid meeste vastu lisandus ka pärast Eestis oldud aega, Pehrssoni ja Norbergi puhul muuhulgas ka seoses nende praeguse tegevusega Hispaania madalama liiga klubis Velezis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles