M-Spordi tehnikadirektoril pole aimugi, kas Tänakul läheb sama hõlpsalt kui Loebil

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak Monte Carlo rallil.
Ott Tänak Monte Carlo rallil. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

M-Spordi rallitiimis on pärast Ott Tänaku liitumist üle mitme aasta taas täiskohaga tippsõitja ja meeskonna tehnilise direktori Chris Williamsi sõnul andis see kõigile motivatsiooni juurde.

Tänak on alustanud Monte Carlo rallit suuremate probleemideta. Neljapäeva õhtul tal küll ei töötanud viies käik, kuid liiga palju aega seetõttu kaduma ei läinud. Tõsi, üldarvestuses on eestlane hetkel neljas.

«On väga tore, et Ott on tiimis tagasi. Ma olen olnud M-Spordiga 25 aastat, nii et meil on olnud võimalus ka varem koostööd teha,» rääkis Williams AutoHebdole antud intervjuus.

«Ma arvan, et Ott oli suhteliselt rahul autoga pärast esimesei katseid. On tõsi, et see vajab spetsiifilisi muudatusi ja oleme nende kallal töötamas,» jätkas ta.

Prantsuse väljaanne uuris, kas Tänak suudab sama kiiresti uue autoga kohaneda kui Sebastien Loeb, kellest sai mullu Monte Carlos ajaloo vanim MM-etapi võitja.

«Mul pole õrna aimugi. Ma ei arva, et tal praegu halvasti läheks. Mis on kindel, on see, et olla parim testimises ja seda katsetel näidata on erinevad asjad,» vastas Williams.

«On selge, et tema siinolek sel aastal annab meile lisamotivatsiooni. Nagu näete, on meid vähem autodega rajal, mis peaks aitama meil paremini keskenduda. On kindel, et keskendume Otile,» rõhutas tehniline direktor.

Williams kirjeldas natuke ka seda, milliseid muudatusi on tänavuse hooaja eel autole tehtud. Tema sõnul on tehtud tööd mootori tarkvara kallal ning lisaks on homologeeritud uusi aerodünamiilisi juppe, kuid neid ei tohiks tavainimene näha. Lisaks sellele on veel mitmete pisiasjade kallal tööd tehtud. Ka auto vastupidavusega peaks tänavu parem seis olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles