PM MONTES Ott Tänak: kurb, et nii läks (2)

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: M-Sport

Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks Monte Carlo ralli kolmas võistluspäev erilist rõõmu ei pakkunud. Nimelt ütles päeva teisel katsel osaliselt üles nende Ford Puma roolivõim, mistõttu tuli eestlastel ülejäänud päev lihtsalt kuidagigi hakkama saada. Õhtu lõpuks leiavad nad ennast viiendalt kohalt, kaotust liider Sébastien Ogier'le on 1.37,3. 

Tänaku sõnul oli võimalik pooliku roolivõimuga küll sõita, ent see oli ebamugav ja väsitav. «Kurvides, kus rooli keerama peab, seal oli natukene keeruline. Sirge peal oli iseenesest okei,» rääkis Tänak.

Probleem roolivõimuga tähendas aga seda, et Tänak ei saanud pilti ette, kuidas auto juures tehtud muudatused võistlusaegades kajastusid.

«Kurb, et see nii läks. Öösel sai omajagu analüüsitud ja päris mehiseid muudatusi tehtud. Oli raske ennustada, kas läheb paremaks või halvemaks. Iseenesest põhi oli päris hea. Pärast esimest katset tuunisime veel juurde – esimesel katsel polnud veel päris nii mugav – ja saime paremaks. Katse alguses tundis päris okei, aga siis tuli see probleem. Päris täpselt me teada ei saanudki, kui palju kiirematele lähemale liikusime. Tahaks uskuda, et saime paremaks, aga see jäi kuidagi saladuseks,» ütles Tänak.

Mis on aga eestlase plaan homseks? «Kindlasti üritame edasi liikuda. Üle pika aja on võimalik hooldusesse minna ja loodetavasti saame mingis suunas areneda. Homme tahaks aru saada, mis veel õnnest puudu on. Testipäevad on piiratud ja järgmine asfaldiralli on peagi tulemas. Võiks iseenesest saada pilti selgemaks.»

Homme ootab sõitjaid ees neli katset, kogupikkusega 67,88 km. Päev saab oma lähte kell 8.57.

Ralli üldseis laupäeva õhtuks:

SS14OA
SS14OA Foto: EWRC
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles