Soomes võistlev Anders Veerpalu: isa on mulle iidol

Christopher Krutto
Copy
Anders Veerpalu.
Anders Veerpalu. Foto: Margus Ansu

Murdmaasuusatamise olümpiavõitja Andrus Veerpalu poeg Anders osaleb Vantaa klubi alt Soome võistlustel andis meie põhjanaabrite väljaandele Iltalehti intervjuu, kus rääkis ka oma isast.

20-aastane Anders kinnitas, et vaatab oma isale tolle dopinguskandaalidest hoolimata alt üles. «Isa on mulle suur iidol, kellele ma alt üles vaatan. Ta sisendas minusse kõva trennikultuuri,» rääkis Anders.

2019. aastal sattus dopinguskandaali ka tema vend Andreas, kes koos koondisekaaslase Karel Tammjärvega Seefeldi MMil vahele võeti. «See oli minu vennalt halb valik. Ma ei räägi temaga sellest, aga oleme endiselt heades suhetes,» avaldas Anders.

Isa ja venna dopinguskandaal on ka noorele Veerpalule negatiivselt mõjunud. «See oli halb asi ja mulle ka, sest meil on sama perekonnanimi. Alguses oli sellest raske rääkida, aga nüüd ma olen harjunud, et inimesed selle kohta küsivad,» jätkas ta.

Küll usub Anders, et tema isa mäletatakse Eestis põhiliselt ikkagi spordisangarina. «Tema medalid ja saavutused tulid raskelt. Kindlasti peavad mõned teda Eestis kriminaaliks, kuid minu jaoks on ta kangelane,» rõhutas olümpiavõitja poeg.

Küll usub ta oma pereliikmete tegudest hoolimata, et puhas tippsport on võimalik. «Muidugi ma usun [puhtasse tippsport], muidu ma ei saaks sellega tegeleda. Ma loodan, et enamik võistlejaid on puhtad. Muidugi on alati ka neid, kes reegleid rikuvad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles