Kooliraha maksnud Eesti teatenelik finišisse ei jõudnud, Norra kvartett taas alistamatu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristo Siimer tegi hooaja ühe parema etteaste.
Kristo Siimer tegi hooaja ühe parema etteaste. Foto: Jarek Jõepera / Estonian Biathlon Team

Laskesuusatamise MK-etapp Anterselvas lõppes meeste teatevõistlusega. Eesti teatenelik finišisse ei jõudnud ning tuli leppida 15. kohaga. Võistluse võitis taaskord Norra, kelle nelik pikendas võiduseeriat.

Norra teatenelik koosseisus Sturla Holm Lägreid, Tarjei Bö, Vetle Sjåstad Christiansen ja Johannes Thingnes Bö polnud enne tänast võistlust MK-sarjas kaotanud ühtegi teatevõistlust. Võiduseeria sai jätku ka täna ja seda väga suure eduga.

Finišis edestas Norra esindust Prantsusmaad juba 59 sekundiga ning poodiumi viimasele astmele tõusnud Saksamaa jäi võitjatest juba 2.17,5 kaugusele. Seejuures suutis võitluse lõpetada ainult 13 meeskonda 21 startinust.

Ringiga Norrast mahajäänute hulka kuulus ka Eesti teatenelik, mis oli pikalt väga kõrges mängus. Sedapuhku tuli maksta kooliraha, mis tulevikus loodetavasti tagasi maksma hakkab. Rene Zahkna tegi suurepärase avavahetuse, kui andis Kristo Siimerile vahetuse üle seitsmendal kohal ja kaotust liidrile ainult 19,7 sekundit.

Siimer tegi samuti korraliku etteaste. Oma hooaja parima sõidu teinud Siimer kasutas lasketiirudes kaht varupadrunit, ent tõstis Eesti kuuendale kohale. Eesti koondises debüteerinud Markus Rene Epneri saatis ta rajale liidritest 1.18 hiljem.

20-aastane Epner püüdis Eesti head kohta säilitada, ent pidi korra käima trahviringil. See langetas Eesti enne viimast vahetust 15. kohale ja kaotust Norrale juba 4.44.

Raido Ränkel läks rajale eesmärgiga, et põgeneda Norra eest, kes ähvardas ringi sisse teha. Kahjuks pidi ka tema minema ühele trahviringile ning olgugi, et viimasest lasketiirust sai ta minema, siis Anterselva võistluspaiga eripära tõttu tegi Norra ikkagi Eestile ringi sisse. Nõnda ei jõudnud ei Eesti naiskond ega meeskond tänasel teatevõistlusel finišisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles