Arsenal võttis suurklubide trilleris Unitedilt magusa revanši

Karl-Joosep Küngas
Copy
Londoni Arsenali mängijad.
Londoni Arsenali mängijad. Foto: Action Images via Reuters/Peter Cziborra/Scanpix

Inglismaa kõrgliiga liider Londoni Arsenal teenis koduväljakul mesimagusa 3:2 võidu Manchester Unitedi üle.

Inglismaa kõrgliigas läksid vastamisi turniiritabeli esimene Arsenal ja kolmandal positsioonil olev United. Seejuures lõppes meeskondade esimene mõõduvõtt Unitedi 3:1 võiduga ning see on Arsenali ainus kaotus Inglismaa kõrgliigas.

Tänast kohtumist Arsenali koduväljakul alustasid paremini võõrustajad, ent esimesena nõelasid ikkagi külalised. Suurepärases hoos 25-aastane Marcus Rashford viis Unitedi 17. minutil kauglöögist juhtima. Seitse minutit hiljem särasid tablool juba viiginumbrid, kui kodumeeskonna tabamuse eest hoolitses 23-aastane Eddie Nketiah.

Teist poolaega alustas taaskord paremini kodumeeskond, kelle surve sedapuhku ka vilja kandis. 21-aastane Bukayo Saka mängis paremas äärel üle Luke Shaw ning tema kauglöök oli ka David de Gea jaoks püüdmatu.

United rabeles kuue minutiga kaotusseisust aga välja. Nurgalöögist tekkinud segaduses jõudis pall Lisandro Martinezi pea peale, kes enda esimese värava Unitedi ridades kirja sai.

Viimane sõna jäi siiski kodumeeskonnale. Viimased 10 minutit meeletult survestanud Arsenal lõi enda kolmanda värava 90. minutil ning taaskord oli täpne Nketiah. Ründaja oli õigel ajal õiges kohas ning toksas varbaga palli sisuliselt tühja väravasse.

Võiduga kindlustas Arsenal enda kohta Inglismaa kõrgliiga esikohal. Neil on kirjas 19 kohtumisega 45 punkti ning lähimat konkurenti Manchester Cityt edestatakse ühe vähem peetud mängu juures 5 silmaga. United langes neljandale reale, olles kogunud 39 punkti.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles