Uhke saavutusega hakkama saanud Pulles tõusis taliuniversiaadi edukaimate sportlaste sekka

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mariel Merlii Pulles.
Mariel Merlii Pulles. Foto: Instagram/marielmerlii

USA-s sai lõpu tänavune taliuniversiaad, mis oli Eestile ülimalt edukas. Seda tänu murdmaasuusatajale Mariel Merlii Pullesele, kes võitis koguni neli medalit, millest kaks kuldsed.

Kokku suutsid neli medalit teenida Lake Placidis peetud taliuniversiaadil 11 sportlast. Edukaim oli neist nelja kuldmedaliga Lõuna-Korea kiiruisutaja Choi Min-jeong. Seejuures leiab tema medalikapist ka 15 MM-kulda ja kolm olümpiavõitu.

Murdmaasuusatamises neli medalit (kaks kulda, kaks hõbedat) võitnud Pulles oli aga ainus naissportlane, kes suutis enda kõik autasud võita individuaaldistantsidel. Meeste seas suutis sarnase saavutusega hakkama saada Tšehhi mäesuusataja Jan Zabystřan, kes sai kaela kolm kulda ja ühe pronksi.

Tänu Pullese medalitele teenis Eesti medalitabelis kõrge, 13. koha. Edukaim oli Jaapan, kelle sportlased võitsid 48 medalit (21 kulda). Eesti edestas medalitabelis seejuures sääraseid talispordiriike nagu Austriat (5 medalit, 1 kuld), Rootsit (3 medalit, 1 kuld), Norrat (10 medalit, 0 kulda).

Enne tänavust taliuniversiaadi oli Eesti võitnud ainult ühe medali. 2007. aastal Torinos peetud suurvõistlusel saavutas Kaili Ots murdmaasuusatamise sprindis pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles