PM MONTES Agressorriigi rallimehelt võeti Monte Carlos võidukarikas (5)

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Nikolai Grjazin (paremal) ja kaardilugeja Konstantin Aleksandrov Monte Carlo ralli finišipoodiumil.
Nikolai Grjazin (paremal) ja kaardilugeja Konstantin Aleksandrov Monte Carlo ralli finišipoodiumil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Monte Carlo MM-rallil protesteeris Prantsusmaa rallisõitja Yohan Rossel (Citröen), et venelane Nikolai Grjazin (Škoda) rikkus 14. kiiruskatsel määrusi. Kohtunikud otsustasid algselt WRC2 arvestuses esikoha võitnud Grjazinile anda viiesekundilise karistuse, mis tähendas, et 0,5 sekundiga kerkis tema ette Rossel.

Kohe pärast auhinnatseremooniat Monaco kasiinoväljakul kogunesid võistluse žürii ja osapooled koosolekule. Seal tutvustati pardakaamerasalvestist, kus oli näha, et Grjazin lõikas 14. kiiruskatse 13,2 kilomeetril sisekurvi kõigi nelja rattaga. See on võistlusmääruste vastane.

Venelane üritas selgitada, et tal lõhkes katsel rehv ning auto polnud seetõttu korralikult juhitav. Kohtunikud ei lugenud seda piisavaks põhjenduseks ning otsustasid algselt võidukarika pea kohale tõstnud Grjazini ajale lisada viis sekundit karistust.

See tähendas, et algselt 4,5 sekundiga venelasele alla jäänud Rossel tõusis selles arvestuses võitjaks. Teised positsioonid WRC2 klassis jäid muutumatuks ehk kolmas koht kuulub endiselt hispaanlasele Pepe Lopezile (Hyundai).

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles