Eesti vibulaskjad naasevad Prantsusmaalt kulla ja pronksiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lisell Jäätma (keskel) poodiumi kõrgeimal astmel.
Lisell Jäätma (keskel) poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Facebook @lisellljaatma

Nädalavahetusel Prantsusmaal Nimes'is toimunud mainekas vibulaskmise turniir oli eestlastele edukas: Lisell Jäätma naaseb sealt kulla, tema vend Robin pronksmedaliga.

Eesti parim naisplokkvibulaskur lõpetas kvalifikatsioonivooru 11. kohal ning läks duellides esimesena kokku prantslanna Tiphaine Renaudiniga, kelle alistas 142:141. Teises duellis kohtus ta taanlanna Tanja Gellenthieniga, keda võitis 146:142, ning kullamatšis alistas Jäätma omakorda hispaanlanna Andrea Munoze 147:143

Tegemist oli Jäätma kolmanda kuldmedaliga Euroopa suurimalt siselaskmise võistluselt, tema varasemad triumfid pärinevad 2020. ja 2021. aastast.

«Oli väga raske nädalavahetus paljude takistustega, aga kõik lõppes õnnelikult. Olen oma laskmisega rahul, aga töö pole veel tehtud. Tulekul on veel kolm tähtsat võistlust,» sõnas Jäätma ise pressiteate vahendusel.

Meeste plokkvibu kvalifikatsioonivõistlusel püstitas Robin Jäätma uue Eesti rekordi 599/600, mis tagas talle koos prantslaste Adrien Godier'i ja Stephan Hanseniga esikoha.

Duellilaskmises läks Jäätma esimesena kokku itaallase Marco Brunoga, kelle alistas 149:148. Teise duelli eestlane aga kaotas, jäädes 146:148 alla USA laskurile Kris Schaffile.

Nõnda tuli Jäätmal leppida pronksimatšiga, kus alistas 147:146 Braden Gellenthieni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles