Väike Kullamäe pani noorte Euroliigas jala maha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ulmi mängijad väljakule sisenemas. Pilt on illustreeriv.
Ulmi mängijad väljakule sisenemas. Pilt on illustreeriv. Foto: Facebook @ratiopharmulm

Eelmise nädala lõpus sai korvpalli noorte Euroliigas oma tuleristsed 15-aastane Oliver Kullamäe.

Saksamaa klubi Ulmi ratiopharmi hingekirja kuuluv Kullamäe sai leivaisa U18 võistkonna eest platsile koguni neljas noorte Euroliiga kohtumises. Kuigi Ulm võitis neist ainult ühe, siis kogemusi tuli meie noorsandile kamaluga. 

Oliver Kullamäe
Oliver Kullamäe Foto: https://www.euroleaguebasketball.net/

A-alagrupi esimeses kohtumises Madridi Reali vastu – 60:103 kaotus – jagus Kullamäele mänguaega kümme minutit, mille jooksul võttis ta kaks lauapalli ja jagas kaks korvisöötu. Teises kohtumises Berliini Alba vastu – 80:99 kaotus – sai meie mees üheksa minuti jooksul ka käe valgeks. Vastavat näitajad olid neli punkti, viis lauapalli, kolm söötu ja üks vaheltlõige.

Alagrupi viimases voorus tundis Ulm viimaks ka võidurõõmu, kui alistas 84:67 Milano Olimpia. Kullamäe saak: neli minutit ja neli pallikaotust.

Seejärel ootas Ulmi Münchenis toimunud turniiril ees viienda-kuuenda koha matš Ateena Panathinaikosega, mis 77:86 kaotati. Seal teenis Kullamäe mänguaega juba 20 minutit, viskas 11 punkti, võttis kaks lauapalli ja andis viis korvisöötu.

Gert Kullamäe 15-aastase poja keskmised näitajad nelja mängu peale Müncheni turniiril olid seega 3,8 punkti, 2,2 lauapalli ja 2,5 resultatiivset söötu. Tema kahepunktivisete protsent oli 33,3 (1/3), kaugvisete oma aga 36,4 (4/11).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles