EMile minev Kiibus: mul on olnud nii palju muutusi, et see on paratamatu, et kõik logiseb

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eva-Lotta Kiibus.
Eva-Lotta Kiibus. Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Eelmisel nädalal USAs Lake Placidis toimunud taliuniversiaadil naiste üksiksõidus 16ndaks tulnud iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus naasis praegu paariks päevaks kodumaale, et anda siin viimane lihv sel nädalal algavaks EMiks.

Kui eelmistelt EMidelt on Kiibusel ette näidata 7. (2020) ja 11. (2022) koht, siis tänavu ta liiga kõrgete ootustega Vana Maailma tšempionaadile vastu ei lähe. Nimelt pole eestlannat pikalt kimbutanud jalaprobleemid vaatamata kevadel tehtud operatsioonile ikkagi täielikult taandunud.

«Tahaks öelda, et kõik on väga hästi, aga paraku nii see pole. Olen küll maadelnud vigastusega, aga vähemalt oleme suutnud selle niimoodi kontrolli all hoida, et olen suutnud oma vormi sälilitada ja isegi paremaks teha,» sõnas Kiibus ERRile antud usutluses.

Tänavu on eestlanna võistelnud viis korda ning tema punktisummad on olnud vastavalt 165,21; 153,35; 162,37; 139,89 ja viimati taliuniversiaadil 139,66.

«Ei ole senised võistlused kindlasti olnud see, mida ma olen tahtnud, aga mul on olnud nii palju muutusi, et see on paratamatu, et kõik logiseb,» jätkas suve alguses Hollandisse kolinud ning treenerit vahetanud Kiibus, kelle isiklik rekord on 202,04 punkti.

Milliste ootustega läheb nüüd Thomas Kennesi näpunäidete järgi harjutav eestlanna vastu aga EMile? «Ma ütleks, et füüsilisel vormil ei ole mitte midagi viga, et sellega annab kõik ära teha ja sellise kergelt ründava olekuga ma EMile peale lähengi. Ma annan endast maksimumi, ega midagi muud pole siin loota ega teha,» lausus Kiibus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles