Ralliajakirjanik: Tänak ei saa tiitli eest heidelda, kui Puma ei ole vastupidav

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Mainekas ralliportaal Dirtfish kirjutas, et Ott Tänak ja M-Sport vajavad aega, et koostöö paremini sujuma hakkaks, kuid õhus on ka küsimärke.

Tänak teenis hooaja avaetapilt Monte Carlost viienda koha, kuid kaotust kogunes võistluse võitnud Sebastien Oiger’le enam kui kaks ja pool minutit. Tõsi, punktikatsel jäi eestlane napilt võiduta ning korjas sealt teise koha eest neli lisapunkti.

«Ott Tänak ei sihtinud esimeselt etapilt võitu, vaid vihjas, et poodium oleks hea viis Monte Carlos M-Spordiga alustamiseks. Aga ta lõpetas poodiumist enam kui poolteist minutit maas.

Ilmselgelt vajab see partnerlus veel aega.

Tänak tuvastas, et tema parim võimalus eduks Montes oleks olnud, kui ilm oleks vahelduv, mis vähendaks sõitja ja auto sideme tähtsust, aga kahjuks sai ta kuiva võistluse. Kuna tema jaoks pole veel perfektset seadistust, siis ei saanud Tänakut edu saata.

Suurem mure on tehnilise poole peal, võttes arvesse Pierre-Louis Loubet pühapäevast veeleket ja Tänaku vahelduvat roolivõimuprobleemi laupäeval. Tänak ei saa tiitli eest heidelda, kui Puma ei ole vastupidav.

Esimesed võistlused on tema jaoks autoga ühise keel leidmiseks ja teiste edu minimaliseerimiseks, kes tunnevad ennast oma keskkondades mugavamalt. Aga kuna WRC tempo on nii kuum, siis vajab Tänak Rootsis viiendast kohast enamat,» kirjutas Dirtfishi ajakirjanik Rob Hansford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles