Latvala vihjas, et Toyota ei pruugi Rootsis kõige tugevam olla

Christopher Krutto
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Toyota rallitiimi jaoks algas uus hooaeg imeliselt – Monte Carlost võeti tänu Sebastien Ogier’le ja Kalle Rovanperäle kaksikvõit – kuid Rootsis ei pruugi nad enam nii tugevad olla, vihjas Jaapani autotootja tiimipealik Jari-Matti Latvala.

Lisaks Oiger’le ja Rovanperäle tegid korralikud tulemused ka Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta, kes lõpetasid vastavalt neljandal ja kuuendal kohal. Kokku võitsid Toyota piloodid kamba peale 18st katsest 16.

Ometi ei jää Latvala loorberitele puhkama ning rõhutas, et Rootsi ralli on täiesti teistsugune väljakutse. «Ma ütleksin, et Monte Carlo oli meie jaoks perfektne ralli. Aga lihtsalt sellepärast, et seal tugevad olime, ei tähenda, et oleme tugevaimad ka Rootsis,» sõnas ta WRC-sarja ametlikule kodulehele.

«Lumele minnes on tegu teise pinnasega. Me teame, et meie sõitjatele meeldib lumi ja loodame, et saame seal tugevad olla, aga see ei juhtu automaatselt, sest pinnas on nii teistsugune. Auto seadistus on asfaldil ja lumel sõites väga erinev,» sõnas Latvala.

Järgmisel etapil saab samuti nelja Toyotat näha, kuid ühe roolis ei ole mitte Ogier, vaid hoopis erasõitja Lorenzo Bertelli, kes varem on MM-sarjas kaasa teinud M-Spordi roolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles