Eclex tõusis viimase sekundi viskega põhiturniiri võitjaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eclexi naiskond võidu üle rõõmustamas.
Eclexi naiskond võidu üle rõõmustamas. Foto: basket.ee/Argo Luigas

Korvpalli naiste meistriliigas olid reede õhtul põhiturniiri raames viimast korda vastamisi kaks liidrit Tallinna Ülikool ja Eclex.

Turniiritabelis oli Tallinna Ülikoolil enne eilset kohtumist üheksa võitu ja üks kaotus ning tiitlikaitsjal üheksa võitu ja kaks kaotust. Omavaheliste mängudega juhtis Tallinna Ülikool 2:1 ning punktide vahe oli samuti neile (+6 punkti).

Esimesel veerandil sai Eclex oma mängu kiiremini käima ja võitis selle 20:10. Järgmised kümme minutit olid vastupidised ning pikemale vaheajale mindi juba peaaegu viigiseisus 30:29. Puhkepaus mängupilti muudatusi ei toonud. Kuigi Eclex oli pidevalt paari punktiga ees, siis Tallinna Ülikool hingas pidevalt kuklasse, minnes vahepeal omakorda juhtima.

Viimast minutit alustati siiski tiitlikaitsja 5-punktisest eduseisust. Vahe püsis, kuni kaks sekundit enne lõppu viskas keskpositsioonilt peale Kerttu Jallai. Möödaläinud viske järel sai ründelauast palli Annika Köster, kes tabas korvi alt koos lõpuvilega. Lõppseisuks 66:59 Eclexile. Ühtlasi tähendab see, et põhiturniiri võitis Eclex.

Võitjate edukaimad olid Kerttu Jallai 20, Annika Köster 14 ja Kerli Haas 12 punktiga (neist 10 tõi ta mängu viimase 12 minutiga). Kaotajate poolel Mirjam Nikolailt 14 ja Trine Kasemägilt 10 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles