Saudi Araabia soovis hiigelsumma eest osta F1-sarja

Christopher Krutto
Copy
2022. aasta Saudi Araabia GP
2022. aasta Saudi Araabia GP Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Saudi Araabia riiklik investeerimisfond PIF soovis hiiglasliku raha eest osta praeguselt omanikult ära F1-sarja korraldusõigust.

USA ajaleht Bloomberg kirjutab, et PIF tegi vormel 1 sarja praegusele omanikule Liberty Mediale 20 miljardi dollari (umbes 18,4 miljardi euro) suuruse pakkumise, et osta ära F1-sari, kuid see lükati tagasi.

Kuigi jutud kaugele ei jõudnud, siis Saudi Araabia poolt pakutud hind üllatas paljusid. Liberty Media ostis F1-sarja 2017. aastal 4,4 miljardi euro eest.

«Ma arvan, et see on üle pakutud. Kui kasutame tervet mõistust, siis kas F1 on tõesti nuu palju väärt?» mõtiskles Autosporti ridadel Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Mohammed Ben Sulayem

Tema sõnul tuleb olla ettevaatlik sellega, et sarja saaks endale osta kõrgeima pakkumise tegija. FIA president rõhutas, et kui keegi peaks F1-sarja endale ostma, siis peaks tal olema kuningliku võidusõidusarja jaoks ka kindel plaan.

PIF on koondanud enda alla võimsa spordiimpeeriumi. 2021. aastal osteti ära Inglismaa jalgpallitiim Newcastle United ning möödunud aastal pandi püsti uhkete auhinnaradadega golfituur LIV Golf League. Lisaks kuulub investeerimisfondile ka Saudi Araabia klubi Al Nassr, kus tänavusest hooajast mängib ka Cristiano Ronaldo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles