Mikaela Shiffrinist sai uus mäesuusatamise kuninganna

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mikaela Shiffrinile ulatati auga välja teenintud kroon.
Mikaela Shiffrinile ulatati auga välja teenintud kroon. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Itaalias suurslaalomi etapi võitnud USA mäesuusatajast Mikaela Shiffrinist sai MK-sarja kõigi aegade edukaim naine.

27-aastane Shiffrin on karjääri jooksul võitnud nüüd 83 MK-etappi, mida on üks enam kui karjääri lõpetanud kaasmalannal Lindsey Vonnil.

Absoluutrekordi kordamisest lahutab Shiffrinit veel kolm MK-etapi võitu. Praegu kuulub see tippmark 86 MK-etapi võiduga endisele Rootsi mäesuusatajale Ingemar Stenmarkile, kes hullutas publikut 1970–1980. aastatel

«Mul on raske leida sõnu. Ma ei tea, kuidas oma tundeid kirjeldada, sest see päev oli stressirohke, rahulik, siis jälle närviline, aga ka põnev,» rääkis Shiffrin Eurospordile.

Karjääri esimese MK-etapi võitis Shiffrin 2012. aastal, olles siis 17-aastane. Tema 83 MK-etapi võidust 51 on tulnud slaalomis, 18 suurslaalomis, viis ülisuurslaalomis ja kolm kiirlaskumises. Viis võitu on ta saavutanud paralleelslaalomis ning ühe Alpi mitmevõistluses.

Rekordilise MK-etapi võidu saavutas ameeriklanna Itaalias Kronplatzis, kus tema kahe laskumise koondaeg oli 2.00,61. Poodiumi teisele astmele kerkis šveitslanna Lara Gut-Behrami (+0,45) ning kolmandale itaallanna Federica Brignone (+1,43).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles