VIDEO Ühe käega korvpallur tabas oma esimese kolmepunktiviske NCAAs

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Hansel Enmanuel.
Hansel Enmanuel. Foto: Michael Wyke/AP/Scanpix

USA üliõpilasliigas NCAA mängiv ühe käega korvpallur Hansel Enmanuel on mänguliselt enim silma paistnud pealtpanekutega. Hiljuti tabas ta NCAAs aga oma esimese kolmepunktiviske.

19-aastane Dominikaani Vabariigist pärit pallur esindab USAs Northwestern State'i ülikooli ning tema tabav kaugvise tuli lahingus New Orleansi vastu. Enmanueli koduülikool võitis kohtumise 88:65.

198 cm pikkune Enmanuel tuli korvpallikaardile 2020. aastal, kui postitas sotsiaalmeediasse videoid, kuidas ta mängis kodulinnas Santo Domingos tänavakorvpalli. Tunamullu jaanuaris kolis NBA tähti LeBron Jamesi ja Kevin Duranti eeskujudeks pidav Enmanuel USAsse, sest sai Life Christian Academy koolilt stipendiumi.

Enmanuel jäi oma vasakust käest ilma kuueaastaselt, kui tema peale kukkus tuhaplokkidest sein ning ta jäi kaheks tunniks selle alla lõksu. Amputeerimise tõttu loobus ta oma meelisalast pesapallist, kuid hakkas peagi tegelema korvpalliga.

Muide, endise profikorvpalluri pojal on Instagramis üle 1,6 miljoni jälgija ning tema toetajate hulka kuulub USA spordijoogigigant Gatorade. Northwestern State'i särgis on tema keskmisteks näitajateks seitsme mänguga 4,1 minutit, 1,4 punkti ja 0,7 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles