Venemaa tennisist valis üle 30 000 inimese elu nõudnud konfliktis poole (3)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Karen Hatšanov tänavustel Austraalia lahtistel.
Karen Hatšanov tänavustel Austraalia lahtistel. Foto: Patrick Hamilton/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tennise Austraalia lahtistel poolfinaali jõudnud venelasel Karen Hatšanovil on taskus ka Armeenia pass ning ta on maakera kuklapoolel kaks korda avaldanud toetust tunnustamata Mägi-Karabahhi Vabariigile.

Armeenia separatistid Mägi-Karabahhis lõid lahku Aserbaidžaanist luues Artsahhi (Mägi-Karabahhi armeeniakeelne nimetus) Vabariigi, kui Nõukogude Liit 1991. aastal kokku varises. Järgnenud relvakonfliktides on saanud surma üle 30 000 inimese.

Austraalia lahtistel on Hatšanov pärast kahte võitu kirjutanud kaamerale «Artsakh, stay strong» ehk eesti keeles «Püsi tugev, Mägi-Karabahh». See on viide detsembris alanud vaenutegevusele, kui Mägi-Karabahhi ainuke ühendus Armeenia ja muu maailmaga – Latšini koridor – blokeeriti. Armeenia võimude sõnul seisab piirkond blokaadi tõttu humanitaarkatastroofi äärel.

Mõistagi pole Aserbaidžaan Hatšanovi toetusavaldustega rahul. Nad nõuavad Rahvusvaheliselt tenniseliidult ITFilt tennisisti karistamist. Hatšanovi sõnul pole ta seni ühtegi karistust saanud, samuti pole teda sellega ähvardatud, kui ta peaks reedeses poolfinaalis alistama Stefanos Tsitsipase ning taas Mägi-Karabahhile toetust avaldama.

«Olen seda korduvalt öelnud: olen pooleldi armeenlane. Ma ei taha teemat rohkem avada. Soovin lihtsalt oma inimestele toetust avaldada,» vahendas Reuters Hatšanovi sõnu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles