Neuville ja Ogier pooldavad Monte Carlo ralli kolimist

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Monte Carlo rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Monte Carlo rallil. Foto: M-Sport

Autoralli MM-hooaja esimene etapp Monte Carlo on tuntud oma riukalike olude poolest. Tänavu sõideti aga sisuliselt täiesti puhtal asfaldil ning Thierry Neuville on kindel, et rallikatsed peaksid minema rohkem põhja poole.

Ehkki Monte Carlo ralli taga lehvib Monaco lipp, siis tegelikult sõidetakse etapp Prantsusmaa teedel. Ralli baseerus mitu aastat Prantsusmaal Gapis või Valence'is, mis asuvad Alpides ning kus polnud puhtast asfaldirallist juttugi.

«Kindlasti tuleks ralli viia tagasi põhja poole. Peame minema Valence'i või kuhugi sinnapoole,» vahendas soomlaste MTV Hyundai esisõitjat Neuville'i. «Monte Carlo ralli lumeta pole see õige.»

Ralli põhja poole viimisel on üks eemus veel: Monacost on ülesõidud katsetele päris pikad. Neuville tõi näiteks, et ainuüksi laupäevasel võistluspäeval tuli ekipaažidel läbida 700 km.

Rekordilised üheksa korda Monte Carlo ralli võitnud Sébastien Ogier meenutas, et ka mullu sõideti Monte Carlo ralli kuivades oludes. «Lõuna pool sõites jäävad tingimused kliimamuutuse tõttu samaks. Võib-olla on [lõunas sõites] kõige kõrgemates kohtades veidi lund, kuid muu ralli on kuival asfaldil. Olen kuulnud, et ralli võib liikuda rohkem põhja poole. See tooks tagasi elevuse rehvivaliku osas ja teeks etapi põnevamaks.»

MTV raporteerib, et nemad kuulsid tänavuse Monte Carlo ralli ajal kõlakaid, et võistlus naaseb 2024. aastaks Gapi, mille lähedal asuvast Forest-Saint-Julien'i külast on Ogier pärit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles