Endine Prantsusmaa koondislane haub plaani väljakule naasmiseks. Seda sealjuures tasuta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Djibril Cissé esindas Prantsusmaa koondist 41 korda.
Djibril Cissé esindas Prantsusmaa koondist 41 korda. Foto: imago sportfotodienst/ imago/PanoramiC/Scanpix

Juba kaheksa aastat tagasi tipptasemel jalgpalliga hüvasti jätnud endine Prantsusmaa koondislane Djibril Cissé haub kodumaal plaani, et tagasi vutiväljakule joosta. Sealjuures ei küsiks ta comeback'i eest sentigi. 

Nimelt häirib 41-aastast vutimeest tõsiasi, et tal ei õnnestunud karjääri jooksul Prantsusmaa kõrgliigas jõuda kolmekohalise väravate arvuni.

«Olla nelja tabamuse kaugusel 100st, see lihtsalt ei sobi mulle. Kui mõni klubi on valmis mulle võimaluse andma, siis olen valmis ka tasuta mängima,» vahendab Prantsusmaa meedia riigi 41-kordse internatsionaali väljaütlemist.

Omal ajal Auxerre'ist tuule tiibadesse saanud ning Liverpoolis tõeliseks staariks tõusnud Cissé tõmbas vigastustest tulenevalt mängijakarjäärile joone alla 2015. aastal. Samas on ta pärast seda korduvalt naasmisele mõelnud ning paiguti plaani ka realiseerinud.

Näiteks 2017/18. hooajaks liitus ta Šveitsi tugevuselt kolmandas liigas pallinud Yverdoniga, kelle eest lõi 29 mänguga 23 väravat. Järgnevalt hooajal seostati teda Itaalia madalama liiga klubi Vincenzaga, kuid tollest koostööst siiski asja ei saanud. 2021. aasta alguses kulutas Cissé vutimuru USAs, kandes amatöörsatsi Chicago Panathinaikose särki.

Muidugi, omaette küsimus on, kui tõsiselt Cissé oma praegust väljaütlemist mõtleb, sest analoogse mõttega on ta flirtinud juba 2020. aasta maikuust.

Toona ütles ta Sky Sportsile järgnevat: «Ma olen väravalööja ja väga suur numbrite sõber. Prantsusmaa kõrgliigas on mul hetkel kirjas 96 väravat ja ma pean veel neli lööma. Pean seda tegema enne kui suren. See on midagi, mille peale mõtlen. Inimesed võivad küll öelda, et «Djib, sul oli hea karjäär ja võitsid palju tiitleid», kuid minu jaoks on siiski midagi puudu. See häirib mind ja ma tõesti leian, et praegu on aeg üritada seda viga parandada.»

Cissé esindas Prantsusmaa koondist ühtekokku 41 mängus ning lõi Gallia kukkede eest ka 9 väravat. 2003. aastal tuli ta kodumaaga ka Konföderatsioonide karikaturniiri võitjaks. Cissé klubikarjääri eredaimaks saavutuseks on mõistagi Meistrite liiga triumf Liverpooliga (2004/05), lisaks krooniti ta Inglismaa, Prantsusmaa ja Kreeka karikavõitjaks ning Kreeka meistriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles