Ala vahetanud olümpiavõitja sai kodumaal karmi kriitikat

Postimees Sport
Copy
Stina Nilsson.
Stina Nilsson. Foto: Andrej Tarfila/SCANPIX

Murdmaasuusatamise olümpiavõitja ja viiekordne medalist Stina Nilsson ei ole suutnud laskesuusatamises oodatud läbilööki teha.

Kaks ja pool hooaega tagasi ala vahetanud rootslanna alustas tänavust spordiaastat küll MK-koondises, ent langes sealt välja. Praegu lööb 29-aastane sportlane kaasa laskesuusatamise EMil, kuid eile sõidud tavadistantsil sai ta alles 47. koha.

Rootsi väljaanne Expressen kirjeldas Nilssoni esitust kui õudusunenägu. Viimases tiirus koguni neli märk püsti jätnud rootslanna teenis võistlustelt kuus trahviminutit. «Asjad on ikka väga allamäge. Sellistes tingimustes ei tohiks nelja märki üles jätta,» ütles Rootsi kommentaator Ola Bränholm.

Kuigi praegu on Nilssoni jaoks asjad kehvasti, suudab ta heal päeval ma tippkonkurentsis tegusid teha. Seda tõestab möödunud hooajal Kontiolahti MK-etapi sprindis saavutatud kolmas koht.

Eestlastel läks eile veelgi halvemini kui Nilssonil. MMiks valmistuv Johanna Talihärm tegi seitse möödalasku (2+1+2+3) ning kaotas puhta laskmisega kulla võitnud sakslannale Lisa Maria Sparkile 9.29. See andis talle 80. koha. Hanna-Brita Kaasik jättis võistluse pooleli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles