Petrõkina on EMil lühikava järel seitsmes, Kiibuselt hooaja parim etteaste

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Niina Petrõkina mullu Tallinnas toimunud EMil.
Niina Petrõkina mullu Tallinnas toimunud EMil. Foto: Eero Vabamägi

Iluuisutamise EMi naiste üksiksõidus hoiab lühikava järel esikohta grusiin Anastasija Gubanova, meie sõitjad Niina Petrõkina ja Eva-Lotta Kiibuse leiab avapäeva järel vastavalt 7. ja 15. kohalt.  

Kolmanda grupi viimase uisutajana jääle tulnud Kiibuse kaks esimest hüpet – kaskaad kahest kolmesest toe-loop'ist ning kahene axel – õnnestusid, kuid viimasel hüppel – kolmene lutz – tuli väike viga paraku sisse.

Kuivõrd tänavune hooaeg on Eestist Hollandisse kolinud ning ühtlasi ka treenerit vahetanud Kiibuse jaoks kulgenud aga üle kivide ja känduda, jäi eestlanna oma esitusega siiski rahule.

«Nii kui kava lõppes, olin enda üle uhke. Ma ikkagi ronisin sellisest august välja. Muidugi, punktid ei ole need, aga see tunne ja hoiak kava sõites oli hoopis midagi muud – see, mida on vaja. Ma üritan selle tunde siit kaasa võtta ja siit saab veel paremaks minna,» sõnas etteaste eest oma tänavuse parima ehk 55,26 punkti teeninud Kiibus ETV2 otse-eetris.

Eva-Lotta Kiibus.
Eva-Lotta Kiibus. Foto: Antti Aimo-Koivisto/AFP/Scanpix

«Ma ütlesin enne punktide tulemist treenerile, et olen perfektsionist. Kõik peab olema ideaalne, siis olen rahul. Praegu ei olnud, seega ma ei ole täiesti rahul,» jätkas eestlanna ning kinnitas, et viimase aasta teda seganud jalatrauma täna teda jääl ei seganud. 

«Füüsiliselt olin täiesti valmis. Trennides oli ühe käe sõrmedel neid vigu viimaste päevade peale. Trennid olid ideaalsed, kuid ilmselgelt polnud vaim selleks valmis. Ma olen väga kohutav ülemõtleja ja ka ideaalne olukord on minu jaoks keeruline olukord.

Kuigi ma tahaksin end võrrelda oma parimate võistlustega, siis praegu pean end sundima võrdlema eelmiste võistlusega. Nendega võrreldes oli mu keskendumine ja julge minek palju parem,» lausus Kiibus, kes karjääri parimas lühikavas teeninud 65,37 silma. 

Petrõkina tuli jääle viimase ehk viienda grupi esimesena ning temagi eksis oma kolmandal hüppel. Kahene axel ning kaskaadis kolmene flip ja kolmene toe-loop tulid tal korralikult välja, ent altminek sündis sarnaselt Kiibusele kolmesel lutz'ul. 

«Tundsin ennast hästi, lihtsalt mul pole nii palju kogemusi, et kõike ühte momenti kokku panna. Ma üritan siiski kogu aeg paremini ja üks hetk tulevad asjad kindlasti välja. Loodan, et vabakavas on kõik juba parem,» sõnas 61,05 punkti teeninud Petrõkina ETV2 otse-eetris

Kahekordne Eesti meister kinnitas, et kuumas grupis starimisega tema jaoks mingit lisapinget ei kaasnenud. «Natukene olin ikka närvis, kuid need emotsioonid siin Euroopas annavad lihtsalt sellise vau-efekti. Isegi kui mul tulevad mingid vead sisse, siis lähen siit koju võimsate emotsioonide. EMi ja kõik teised suured võistlused annavad mulle motivatsiooni, et edasi treenida ja tulemusi näidata. Tänagi sõitsin hästi ja tundsin end hästi, lihtsalt hüpetega peab veel harjuma. Usun, et vabakavas näitan ennast paremini,» lausus Petrõkina, kelle tänavune parim lühikava resultaat on 61,68.

Lühikava järel juhib võistlust Anastasija Gubanova, kes püstitas 69,81ga ka uue tippmargi. Grusiini varasem rekord oli 69,56. 

Gubanovale järgnevad belglanna Leona Hendrickx (67,85, tippmark 76,25), šveitslanna Kimmy Repond (63,83, varasem tippmark 60,86), austerlanna Olga Mikutina (62,78, tippmark 67,18), poolakas Ekaterina Kurakova (61,81, tippmark 67,47) ja belglanna Nina Pinzarrone (61,35, tippmark 64,58).

Vabakava tippmarkide võrdluses jäävad neist Petrõkinale (128,77) alla vaid 3. kohta hoidev Repond (121,06) ja 6. kohta hoidev Pinzarrone (121,52) ehk kui kõik n-ö oma ära teevad oleks eestlannal võimalik tõusta viiendaks. Ent mõistagi eksisteerib iluuisutamises alati kukkumise ja eksimise koefitsient. Vabakava sõidetakse laupäeval.

Lühikava tulemused:

Naiste lühikava tulemused.
Naiste lühikava tulemused. Foto: ISU
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles