Karistada saanud Juventust ähvardab teinegi trahv, mis kukutaks nad liigatabeli lõppu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Juventuse mängijad.
Juventuse mängijad. Foto: Nderim Kaceli

Skandaal Itaalia jalgpallihiiu Torino Juventuse ümber aina kogub tuure. Finantsreeglite rikkumise eest võeti neilt juba 15 punkti ära, kuid nagu selgub, ähvardab klubi ka teine samasugune karistus. 

Itaalia jalgpalliliit karistas Juventust jaanuari keskel, sest klubi moonutas oma finantsandmeid ja näitas, et teenis mängijate müügiga rohkem kui tegelikult. Karistuse tulemusena võeti neilt ära 15 punkti, mille tulemusena pudeneti liigatabelis 10. kohale.

Nüüd kirjutab Corriere dello Sport, et Valget Daami – nõnda Juventust kutsutakse – ähvardab ka teine samasugune karistus, kuna 2019/20. ja 2020/21. hooaegadel sõlmis meeskond oma mängijatega ka salajasi tehinguid, et palgamakseid moonutada. Lisaks ähvardab Juventust rahatrahv.

Kui seegi karistus jõustuks, jääks Juventusele alles kõigest kaheksa punkti, millega nad pudeneksid Itaalia kõrgliiga eelviimasele reale. Tõsi, päris väljalangemist Torino klubi ilmselt kartma ei peaks, sest hooaja lõpuni on jäänud veel 17 kohtumist ning turvaline 17. positsioon jääks neist sellisel juhul pelgalt kolme võidu ehk üheksa punkti kaugusele.

Standings provided by Sofascore

Juventuse eelmine juhtkond astus möödunud novembris tagasi pärast seda, kui eelpool mainitud süüdistused avalikuks tulid. Klubi on siiani kõik süüdistused ümber lükanud ja kinnitanud, et karistus(ed) vaidlustatakse. 

Lisaks klubile endale said karistada ka mitmed Juventuse eesotsas tegutsenud isikud. Näiteks praegu Tottenhami jalgpallidirektorina tegutsev Fabio Paratici sai 30 kuu pikkuse jalgpallis tegutsemise keelu. Lisaks sellele sai kaheaastase keelu ka klubi endine president Andrea Agnelli. Kokku määrati erineva pikkusega sanktsioone 11 endisele ja praegusele Juventuse juhtkonna liikmele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles