BLOGI ⟩ Kullasoosik olnud Sildaru starti ei tulnud, Sorokin teenis hõbeda

Postimees Sport
Copy
Henry Sildaru Euroopa noorte olümpiafestivalil.
Henry Sildaru Euroopa noorte olümpiafestivalil. Foto: EYOF

Itaalias Friuli Venezia Giulia piirkonnas toimuval Euroopa noorte olümpiafestivali freestyle-suusatamise pargisõidu finaalis ei saanud kullasoosik Henry Sildaru küll rajale tulla, kuid Stefan Sorokin tõi Eestile võistluselt hõbemedali.

Vahetult enne finaali selgus, et kvalifikatsioonis domineerinud Sildaru ei saa võistlusel osaleda. Noor freestyle-suusataja kukkus finaalieelsel treeningul. Arst vaatas küll tervisliku seisundi üle ja kõik paistis korras, kuid starti igaks juhuks siiski ei mindud.

Nii jäi Eesti ainsaks lootuseks Sorokin, kes sai esimese läbimise eest 80,75 punkti, mis andis teise koha. Teise läbimise suutis Sorokin teha veelgi paremini. 17-aastane eestlane teenis 85,5 punkti ja oli taas teine.

Kuna võistlustrass läks kahe läbimisega väga libedaks, siis otsustasid korraldajad sportlaste ohutusele viidates kolmandast läbimisest loobuda. See tähendas, et Sorokin sai 85,5 punktiga teise koha. Võitis šveitslane Fadri Rhyner 90,5, kolmas oli 83,5 punktiga tšehh Petr Müller.

Enne võistlust

Neljapäeval 23 sportlase osalusel peetud kvalifikatsioonis näitas parimat minekut 16-aastane Sildaru, kes sai oma parimal katsel kirja 91,75 punkti. Tema järel teenis teise koha 17-aastane rootslane Frans Nederberg 87,5 punktiga ning kolmanda 16-aastane šveitslane Lars Ruchti 85,75 punktiga.

Kümne finalisti sekka mahtus ka 17-aastane eestlane Sorokin, kes sai 78,25 punktiga seitsmenda koha.

Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles