Tänakut kiitnud Toyota rallilembene president paneb ameti maha

Christopher Krutto
Copy
Akio Toyoda (vasakul) koos Toyota toonase sõitja ja praeguse tiimipealiku Jari-Matti Latvalaga.
Akio Toyoda (vasakul) koos Toyota toonase sõitja ja praeguse tiimipealiku Jari-Matti Latvalaga. Foto: Toyota Gazoo Racing WRC/Facebook

Toyota mootorikorporatsiooni president Akio Toyoda andis teada, et lahkub oma positsioonilt.

Toyoda – Toyota asutaja Kiichiro Toyoda lapselaps – andis eile teada, et astub 1. aprillil tagasi maailma ühe suurema autotootja presidendi ametist. Tema asendajaks saab Koji Sato, kes praegu juhib Toyota Gazoo Racingu alt autotootja võidusõiduprojekte. Lisaks kuulub tema vastutusalasse Lexuse bränd.

Kuigi Toyoda astub tagasi presidendi ametist, siis täielikult ta firmast ei lahku. Nimelt saab temast juhatuse esimees. Praegu selles rollis tegutsev Takeshi Uchiyamada läheb erru.

Toyoda on suur rallifänn ning autotootja WRC-programmi kindel toetaja. Teda on korduvalt nähtud erinevatel MM-rallidel ning mullu Jaapanis sõitis ta näidisüritusel hetkel veel arenduses oleva Toyota GR Yaris Rally2-roolis.

Aastatel 2018–2019 sõitis Toyota meeskonnas ka eestlane Ott Tänak, kes võitis 2019. aastal Jaapani autotootjaga oma seni ainsa MM-tiitli. Toyoda valas teda selle aja jooksul korduvalt kiidusõnadega üle.

«Olen õnnelik, et täitsid oma unistuse ja tulid autoralli maailmameistriks. Mina ja Toyota oleme selle saavutuse üle uhked,» ütles Toyoda meeskonna pressiteate vahendusel pärast Tänaku tiitlivõitu. «Erinevalt Shigeki Tomoyamast (Toyota Gazoo Racingu ehk rallimeeskonna president) pole ma poodiumile ronimises hea, aga sa õpetasid mulle seda eelmisel aastal Soomes. Tänu sulle nägin poodiumivaadet ja sain teada, kui kleepuv on šampanja. Ma hindan seda tohutult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles