Putini toetajatega ühele pildile jäänud Djokovici isa võttis sõna (1)

Christopher Krutto
Copy
Srdjan Djokovic
Srdjan Djokovic Foto: ZORANA JEVTIC/Reuters/Scanpix

Serbia tennisetähe Novak Djokovici isa Srdjan andis teada, et jätab poja Austraalia lahtiste poolfinaali kohtumise vahele.

Vanem Djokovic viibib Austraalias, et elada kaasa oma pojale, kes jahib kängurutemaalt juba 10. tiitlit, kuid kolmappäeva õhtul tekkis tema ümber skandaal.

Pärast Djokovici veerandfinaalmatši lehvitas grupp venemeelseid staadioni ees valgesinipunast trikoloori, karjudes samal ajal «Venemaa, Venemaa!».

Austraalia tenniseliidu teatel näitasid sobimatut lippu neli inimest, kellel tekkis probleeme ka turvatöötajatega. AFP teatel kutsuti sündmuspaigale politsei, kes isikud Melbourne Parkilt minema viis.

Austraalia lahtistel on Venemaale toetust avaldanud ja Djokovici isa Srdjan Djokovic, kes poseeris Venemaa lippu ja Z-tähega särki kandva inimesega ühispildil. Internetis liigub sellest hetkest ka videoklipp, milles Srdjan Djokovic ütleb «Elagu Venemaa!».

«Ma olen siin vaid selleks, et oma poega toetada. Mul ei olnud kavas pealkirju või segadust tekitada,» vahendab The Guardian tennisisti isa sõnu.

«Ma olin väljas koos Novaki fännidega, nagu olen olnud pärast kõiki oma poja mänge, et tema võitu tähistada ja nendega pilte teha. Mul ei olnud plaanis selle asjaga seotuks saada. Minu pere on elanud läbi sõjaõudused ja me soovime vaid rahu,» jätkas ta.

Lisaks kinnitas vanem Djokovic, et jätab oma poja poolfinaalmatši Tommy Pauli vastu vahele, et vähendada segavaid faktoreid Novaki jaoks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles