Tõnis Sildaru poja vigastusest: ma ei usu, et on põhjust draamaks (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Henry Sildaru noorte olümpiafestivali Big Airi pronksmedaliga.
Henry Sildaru noorte olümpiafestivali Big Airi pronksmedaliga. Foto: Merili Luuk/EOK

Freestyle-suusataja Henry Sildaru väänas Itaalias Euroopa noorte olümpiafestivalil pargisõidu võistluse eel põlve ning pidi medalijahist loobuma.

Kvalifikatsioonis esikoha teeninud 16-aastane Sildaru valmistus finaalivõistluseks, kuid kukkus võistlusraja viimasel hüppel.

«Viimasel hüppel jäi tal suusanina kinni ja ta väänas paremat põlve. Eks kukkumisi tuleb selles spordis kogu aeg ette. Vahetevahel on ebaõnne rohkem ja saad ka haiget,» nentis treener Tõnis Sildaru.

«Arst ütles, et tegemist on kerge venitusega ja midagi hullu pole. Seda, mis päriselt on, ei tea aga kunagi. Kellyle öeldi kunagi samamoodi, et kõik on hästi ja kerge venitus, aga teine päev öeldi jällegi, et on operatsioonilauale minek. Seda ma Henry puhul ei usu, sest sellist valu nagu oli Kellyl tal ei ole. Ma ei usu, et on põhjust draamaks,» jäi Tõnis Sildaru lootusrikkaks.

Ta lisas, et kindlasti konsulteeritakse vigastuse osas Eesti arstidega, ent esialgu kodumaale ei lennata. «Meil on plaanis kolm nädalat Šveitsis laagris olla ning siis MMile suunduda. Loodetavasti on nädalaga kõik korras,» lisas Tõnis Sildaru.

Kuu pärast jagatakse MM-medaleid Gruusias, kus Sildaru on loodetavasti võistlustules Big Airis, renni- ja pargisõidus. Milliste ootustega Sildarud MMile lähevad?

«Nagu näha, siis täna oli lootus tulla õnnestumise korral kolme hulka, aga piisas ebaõnnest maandumisel ja me ei võistelnud üldse. Spordis on ootusi üles visata tänamatu. Stefan oli täna väga tubli. Ta sai seitsmendana finaali, aga võitis hõbemedali. Usun, et keegi ei osanud seda oodata. Sport on ettearvamatu, kuid see teebki sellest ägeda asja,» vastas Tõnis Sildaru.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles