JÄRELVAADATAV ⟩ Neljakordne maailmameister Kudre-Schnyder lisas oma kollektsiooni ka esimese EM-kulla

Postimees Sport
Copy

Sel nädalal peetakse Lätis Madonas täiskasvanute ja noorte suusaorienteerumise EM ning juunioride MM. Teisipäeval toimunud täiskasvanute EMi sprindis võitis oma esimese kulla Daisy Kudre-Schnyder. Postimees näitas võistlust otseülekandes.

Sprindi ja lühiraja valitseval maailmameistril Kudre-Schnyderil ei tekkinud Lätis toimuva EMi sprindi võitmisega raskusi. Tema lõpuajaks märgiti 14.26 ning eestlanna edestas finišis nelja rootslannat. Teiseks tuli Evelina Wickbom (+24 sek), kolmas oli Elin Schägerström (+32 sek).

Paremuselt teine eestlanna oli Doris Kudre (+2.51), kes sai 17. koha. Epp Paalbergi võistlus ebaõnnestus, sest tal jäi üks punkt märgistamata.

Kuni tänaseni kuulus Kudre-Schnyderi auhinnakappi Euroopa meistrivõistlustelt kaks pronksi, üks individuaalselt ja teine paarissprindis.

Meeste arvestuses oli parim eestlane üheksanda koha saanud Mattis Jaama. Ta kaotas võitnud rootslasele Jonatan Stahlile (14.16) 37 sekundit.

Enne võistlust:

Esimene naine saab lähte 11.45 ning esimene mees 12.30. Naistest esindavad Eestit Daisy Kudre-Schnyder (valitsev maailmameister sprindis ja lühirajal), Doris Kudre ja Epp Paalberg. Meestest stardivad Mattis Jaama, Kevin Hallop, Sander Pritsik ja Andres Rõõm.

Eesti suurim medalilootus on mõistagi Kudre-Schnyder, kes jäi mullusel EMil esimesena poodiumilt välja. Muide, MM-kuld tuli Kudre-Schnyderile ülinapilt, kui ta edestas soomlannat Salla Koskelat ja rootslannat Anna Magdalena Olssonilt vaid ühe sekundiga.

Tänavu jaanuaris peeti Austrias MK-etappe ning seal teenis Kudre-Schnyder sprindis kolmanda koha, jäädes alla Linda Lindkvistile ja Anna Ulvensoenile.

Olgu öeldud, et suusaorienteerumise maailma edetabelis on Kudre-Schnyder esimene. Doris Kudre 12. ja Paalberg 17. Meestest on parimal kohal Jaama (11.), Rõõm on 39. ja Pritsik 47.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles