Olümpiafestivalil hõbemedali võitnud Sorokin: see oli mulle suur üllatus

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Stefan Sorokin.
Stefan Sorokin. Foto: Merili Luuk/EOK

Itaalias Friuli Venezia Giulia piirkonnas toimuval Euroopa noorte olümpiafestivalil võitis Stefan Sorokin freestyle-suusatamise pargisõidus hõbemedali. Big Airi pronksmedalist Henry Sildaru kukkus treeningul ning ei saanud finaalis võistelda.

17-aastane Sorokin sai avakatsel kirja 80,75 punkti. Teisel katsel parandas ta tulemust, teenis 85,50 punkti ning võitis hõbemedali. Kuldmedali võitis Šveitsi sportlane Fadri Rhyner 90,50 punktiga, pronksmedal läks Tšehhi sportlasele Petr Müllerile, kes teenis 83,50 punkti.

«Hõbemedal on mulle suur üllatus. Ma ei arvanud, et ma siin medalit võin võita, sest konkurents oli väga tugev. Läksin lihtsalt oma sõitu tegema. Usun, et see pole mu elu võistlus, loodan, et mu elu võistlused on veel ees!» ütles Sorokin, kes treenib Karl Kristian Alasi käe all.

«Eelmistel aastatel olen treeninud Eestis, aga sellest aastast on toetajad minu kõrvale tulnud ning tänu neile olen saanud treenida ja võistelda välismaal. Olen neile väga tänulik,» lisas Sorokin.

Eilse kvalifikatsiooni võitnud Sildaru tegi finaali eel toimunud treeningul kukkumisega põlvele liiga ning pärast arstidega läbirääkimist otsustati starti siiski mitte minna.

Murdmaasuusatamise 4x5 km segateates sai Eesti võistkond koosseisus Ralf Kivil, Anlourdees Veerpalu, Lars Piirmann ja Hedvig Altmäe üheksanda koha. Võitnud Rootsile kaotas Eesti +1.20,1.

Mäesuusatamise suurslaalomis sai Renet Riitsalu 52. koha (kaotust +19,14 võitnud sloveen Miha Oserbanile) , Ako Armin Raid oli 58. (+23,85)

Veel on lõppvõistlus ees iluuisutaja Amalia Zelenjakil, kes tuleb jääle Eesti aja järgi 18.05.

Olümpiafestivali viimasel päeval on kavas laskesuusatamise egateatesõit. Eestit esindavad Yaroslav Neverov, Gregor Narusk, Vibeke Marie Välbe ja Pillerin Vilipuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles