Ford plaanib liituda F1-sarjaga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Autospordi andmetel peab Ford läbirääkimisi Red Bulli vormel 1 tiimiga.
Autospordi andmetel peab Ford läbirääkimisi Red Bulli vormel 1 tiimiga. Foto: Daniel Leal/AFP/Scanpix

Vormel 1 võib peagi saada uue liikme, sest kuningliku autospordi sarjaga kaalub ühineda Ford.

Autosport kirjutab, et Ford on juba mõnda aega pidanud läbirääkimisi Red Bulli vormelitiimiga. Plaani kohaselt hakkaks Red Bull alates 2026. aastast kasutama Fordi jõuallikaid. Mõnede kuulduste kohaselt tehakse koostööplaan avalikuks enne 2023. aasta hooaega, mis algab märtsis Bahreinis.

Viimased neli hooaega on Red Bull kasutanud Honda jõuallikaid ning teeb seda kuni 2025. aastani.

Vormel 1 sari pole Fordile sugugi tundmatu maa. Viimati oli USA autotootja F1-sarjas osaline 2000ndate alguses, kui oli seotud Jaguariga.

Ford Performance’i pealik Mark Rushbrook ütles Autospordile, et ei hakka ühtegi spekulatsiooni kommenteerima. «Spekulatsioone me ei kommenteeri, aga sama jutt käib iga autospordi võistlussarja kohta. Meie ülesanne on neid uurida ja neist aru saada ning teha seejärel otsus, kas sellel on mõtet või mitte,» sõnas ta.

«F1 on kindlasti tugev ja kasvav võistlussari, nii USAs kui ka maailmas. Nad on loonud võistlussarja, mis on suutnud leida uusi fänne. Ettevõttena on meie eesmärk osaleda võidusõidusarjades innovatsiooni, tehnoloogilise ülemineku ja õppimisvõimaluste pärast. Oluline on ka turunduslik pool. Selles osas on kindlasti toimunud muutusi, mis nõuavad kaalumist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles