Cipruss: Olen alati valmis oma kodumaad esindama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspars Cipruss (palliga).
Kaspars Cipruss (palliga). Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Balti korvpalliliiga Challenge Cupi veebruarikuu parimaks mängijaks tunnistati Rakvere Tarva meeskonna tsenter Kaspars Cipruss.

Hiljuti 30. sünnipäeva pidanud 210 cm pika Läti ekskoondislase teened on virulaste finaalipääsul silmatorkavad – veebruari nelja mängu keskmisteks näitajateks kujunesid tal 16 punkti ja 7,8 lauapalli. Kaspars Cipruss andis bbl.net veebilehe toimetajale Jared Grelletile ka lühikese intervjuu.

Palju õnne auhinna võitmise puhul! Mis oli lõppenud kuu edukate etteastete taga?

Tänan. Raske öelda, ma üritan alati igas mängus pingutada. Võib-olla oli see kuu teistest mõnevõrra õnnelikum.

Tarvas on olnud selle hooaja Balti liiga üllataja ja püsib samuti Eesti meistrivõistlustel kolmandal positsioonil. Mis on muutnud Tarva tänavu sedavõrd võitlusvõimeliseks?

Suve jooksul muutus meeskond oluliselt. Kõik mängijad ja treener tegid uue hooaja alates rasket tööd ja praegune on nende jõupingutuste resultaat.

Sa oled mänginud korvpalli arvukates klubides üle maailma. Kui Tarval õnnestub võita Challenge Cup, siis milline oleks selle väärtus sinu teiste saavutuste kõrval?

Loomulikult poleks see suurim saavutus, kuid suurepärane on võita ükskõik millist karikat. Põhiliselt seepärast, et see on nii minu kui ka meeskonna üks eesmärkidest.

Mis meelitas sind selleks hooajaks Eestisse mängima?

Minu agent pakkus, öeldes, et Tarvas võib olla väga konkurentsivõimeline võistkond Eestis ja BBL Challenge Cupil ühes hea treeneriga. Mõned mu sõbrad mängisid siin eelmisel hooajal ja ütlesid meeskonna kohta häid sõnu.

Kui sul avaneks võimalus tulla sel suvel taas esindama Läti koondist, siis kas võtaksid kutse vastu?

Loomulikult, ma olen alati valmis esindama oma riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles