USA ralli võib peagi WRC-kalendrisse kuuluda

Christopher Krutto
Copy
Ford Puma Rally1. Järgmisel aastal võib selline auto kihutada USA teedel.
Ford Puma Rally1. Järgmisel aastal võib selline auto kihutada USA teedel. Foto: Thomas Fenetre/Dppi

Autoralli MM-sarja juhtiv WRC Promoter on pikalt soovinud näha USA etapi kalendrisse naasmist, kuid seni on see erinevatel põhjustel jäänud juhtumata. Järgmisest aastast võidakse seal aga juba sõita MM-rallit.

USA turg on üks suuremaid maailmas ja autotootjatele ülimalt tähtis. Ometi pole autoralli MM-sari sõitnud sealmail pärast 1988. aastat, kui Washingtonis sõidetud Olümpose rallil võidutses Lancia Delta roolis Miki Biasion.

WRC-sarja võistluste direktor Simon Larkin kinnitas nüüd, et promootor on USAs etapi korraldamise osas mitu sammu edasi astunud. Kuigi ralli asukohta pole veel avalikustatud, siis saab ilmselt olema tegu kruusaralliga.

«Ma arvan, et märtsi lõpuks on meil selge ja kokkuvõtlik sõnavõtt 2024. aasta USA ralli osas,» ütles Larkin Motorsport.com-ile ning kinnitas seejärel, et USA ralli on kindel kandidaat järgmise aasta kalendri osas. Hetkel käivad läbirääkimised kohaliku omavalitsusega.

Larkini sõnul loodetakse juba sel aastal viia läbi testralli. Kui see läheb hästi, siis võikski uks järgmisel hooajal olla USAs sõidetavale etapile avatud.

Tiimidest kõige enam sobiks USA ralli kindlasti M-Spordile, sest neid toetab USA autofirma Ford. «Ma arvan, et Põhja-Ameerika võistlus on üks põhjuseid, miks Ford soovib olla seotud [ralliga]. Tahame näha võistlust [USAs], sest see on tohutu turg, mis on ära kasutamata. Neil on suurepäraseid rajatisi, häid teid ja suurepäraseid võimalusi midagi korraldada,» lausus M-Spordi tiimipealik Rich Millener 2021. aastal USA ralli kohta.

Lisaks USA etapile võib 2024. aastal olla kalendris uue võistlusena ka üks Lähis-Idas sõidetav ralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles