Djokovic astus Putini toetajatega pildile sattunud isa kaitseks välja (1)

Christopher Krutto
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel puhkes skandaal, kui Novak Djokovici isa Srdjan Djokovic sattus ühele pildile Venemaa presidendi Vladimir Putini toetajatega. Nüüd võttis poeg sellel teemal sõna.

Tennisemängija rõhutas, et tema sõnul oli kogu olukorda lihtsalt valesti mõistetud. «Ta ei soovinud toetada ühtegi sõda,» vahendab BBC Sport Djokovici sõnu. «Seal oli palju Serbia lippe, ta mõtles vaid sellele. Ta mõtles, et teeb pilti kellegagi, kes on Serbiast.»

Pärast Djokovici veerandfinaalmatši lehvitas grupp venemeelseid staadioni ees valgesinipunast trikoloori, karjudes samal ajal «Venemaa, Venemaa!».

Austraalia tenniseliidu teatel näitasid sobimatut lippu neli inimest, kellel tekkis probleeme ka turvatöötajatega. AFP teatel kutsuti sündmuspaigale politsei, kes isikud Melbourne Parkilt minema viis.

Seal seltskonnas viibis ka Djokovici isa, kes poseeris Venemaa lippu ja Z-tähega särki kandva inimesega ühispildil. Internetis liigub sellest hetkest ka videoklipp, milles Srdjan Djokovic ütleb: «Elagu Venemaa!».

«Ma loodan, et inimesed saavad sellest lahti lasta ja saame tennisele keskenduda,» lisas lõpetuseks maailma viies reket.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles