Sabalenka alistas pingelises finaalis Rõbakina ja kroonit Austraalia lahtiste meistriks

Christopher Krutto
Copy
Arina Sabalenka võidu järel.
Arina Sabalenka võidu järel. Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/Scanpix

Valgevene tennisist Arina Sabalenka (WTA 5.) alistas Austraalia lahtiste finaali 4:6, 6:3, 6:4 Kasahstani esindaja Jelena Rõbakina.

Avasetis õnnestus paremini alustada Rõbakinal, kes sai seisul 1:1 kätte murde. Kuigi valgevenelanna sai ühe murde veel tagasi, läks avasett lõpuks 6:4 Rõbakinale. Teine sett otsustati kõigest ühe murdega, mille Sabalenka sai kätte seisul 3:1.

Otsustavas setis õnnestus Sabalenkal samuti haarata edu tänu ühele murdele, kuid võidu nimel pidi ta kõvasti vaeva nägema. Kohtumise viimases geimis läks Sabalenkal vaja lausa nelja matšpalli, et võit võtta. Korra jõudis Rõbakina ka murdepallini, kuid ei suutnud seda ära kasutada.

Sabalenka võttis servil palju riske ja see peegeldus ka statistikast. Valgevenelanna arvele jäi 17 ässa ja seitse topeltviga, Rõbakina lõi üheksa ässa ja tegi ühe topeltvea. Sabalenka esimese servi protsendiks oli 66 ja Rõbakinal 59.

Austraalia lahtiste värskel tšempionil õnnestus 13 murdepallist kasutada ära vaid kolm, Rõbakina kasutas seitsmest murdepallist ära kaks. Sabalenka võitis kohtumise jooksul 110 ja Rõbakina 103 punkti.

Tegu oli Sabalenka esimese suure slämmi tiitliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles