Rovanperä teab, kuhu kadus Monte Carlo võit

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Autoralli MM-sarja valitsev maailmameister Kalle Rovanperä väitis, et ei saanud Monte Carlos sõita võidu peale oma stardipositsiooni tõttu.

Toyota piloot sai Montes teise koha, kuid ei suutnud saada vastu tiimikaaslaselele Sebastien Oiger’le. 22-aastane soomlane startis esimesena nii neljapäeval kui ka reedel, sest staradijärjekord pandi paika mulluse MM-üldarvestuse järgi.

Kuigi tavaliselt tähendab kuival asfaldirallil – see tänavune Monte sisuliselt oli – esimeselt kohalt startimine eelist, siis mitte seekord. Nimelt pidi Rovanperä kaks päeva sõitma teed puhtaks soolast, mida kasutati jää sulatamiseks.

«Ta tegi head tööd. Õnnitlused talle,» kiitis Rovanperä WRC-sarja koduelehele antud intervjuus kaheksakordset maailmameistrit.

«Me kaotasime liiga palju aega ralli alguses teed puhastades. Mõned katsed olid sel päeval sellised, kus meil oli võrreldes teistega hoopis teistsugune pidamine. Aga laupäeval ja pühapäeval oli meie tempo teistega sama ja võisime parimate aegade eest heidelda. Ma olen õnnelik. Ma arvan, et võime järgmisel aastal tagasi tulla ja võidu eest heidelda,» on soomlane enesekindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles