Petrõkina tegi EMil Eesti iluuisutamise ajalugu ja murdis esikuuikusse

Karl Mihkel Eller
Copy
Niina Petrõkina esitamas EMil oma vabakava.
Niina Petrõkina esitamas EMil oma vabakava. Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Soomes Espoos toimuvatel iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel sai Niina Petrõkina naiste üksiksõidus kuuenda koha. Võitis Gruusiat esindav, kuid Venemaalt pärit Anastasiia Gubanova.

Valitsev Eesti meister Pretõkina oli lühikava järel seitsmes ning sai vabakavas kohtunikelt 122,69 punkti. Kokku sai ta 183,74 punkti, mis tähistas hooaja tippmarki ja andis kuuenda koha.

Seni on eestlannade parim tulemus olnud seitsmes – tunamullu sai selle koha Eva-Lotta Kiibus, üheksa aastat tagasi Elena Glebova. Kiibus sai sel EMil 15. koha, tänases vabakavas sai ta 101,69 punkti ning kokku teenis ta 156,95 punkti.

Petrõkina oli pärast oma sooritust pisarates ning hilisemas kommentaaris ERRile ütles ta, et tegemist oli pingelangusest tulnud emotsioonidega. «Mul oli nii palju närvi enne võistlust, mul oli grupis viimane stardinumber. Väga palju aega oli mõelda ja mul oli liiga palju mõtteid. Treener aitas mul ennast kokku võtta ja tegin praegu peaaegu maksimumi, sest oli väga raske ennast kokku võtta,» ütles Petrõkina ETV2 otseülekandes.

Oma järgmisi võistlusi Petrõkina täpselt veel ei tea. Võib juhtuda, et ta tuleb jääle juunioride Eesti meistrivõistlustel, aga võib-olla hoopis MMil või juunioride MMil. «Tahan kavad puhtalt sõita ja näidata head sõitu. Tahan väga kolmest axel’it näidata võistlustel. Trennis olen seda suutnud, tahan selle tuua ka võistlusele,» lisas Petrõkina.

Euroopa meistriks tulnud Gubanova tõi Gruusiale esimese EM-kulla. Ta kogus vabakavas 130,10 punkti, kahe kava kokkuvõttes sai ta 199,91 punkti. Hõbedale tuli belglanna Loena Hendrickx 193,48 punktiga, pronksi sai kaela šveitslanna Kimmy Repond, kes kogus 192,51 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles