Virves edestas parimate valimisel Tänakut

Karl Mihkel Eller
Copy
Juunioride MM-tiitel oli Robert Virvesele oluline verstapost, kuid eesmärgid on palju suuremad.
Juunioride MM-tiitel oli Robert Virvesele oluline verstapost, kuid eesmärgid on palju suuremad. Foto: Michael Jurtin/@world

Tartus Eesti Rahva Muuseumis toimunud Eesti autospordiliidu (EAL) galal kuulutati välja 2022. aasta parimad autosportlased. Parimaks rallisõitjaks nimetati Robert Virves, kes tuli mullu JWRC maailmameistriks.

Ford Fiesta Rally3-autoga sõitnud Virvese kaardilugejateks olid eelmisel aastal rootslanna Julia Thulin ja eestlane Aleks Lesk. WRC-klassis sõitnud Ott Tänak ja Martin Järveoja tegid oma karjääri paremuselt teise hooaja, kui said teise koha.

2021. aasta parimaks rallipaariks valiti Georg Linnamäe ja kaardilugejad Volodõmõr Korsia ja James Morgan, kes olid WRC2-klassis hooaja kokkuvõttes 12. kohal. Aasta enne seda pälvis sama tiitli rallipaar Ken Torn – Kauri Pannas, kes tuli Euroopa meistriks ERC3 Junior arvestuses.

Aastatel 2009-2012 ja 2014-2019 oli parim rallipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja. Aastatel 2014-2016 oli Tänak kaardilugeja Raigo Mõlder, 2010-2012 Kuldar Sikk ja 2009. aastal Kristo Kraag.

Tänavu osaleb Virves MM-sarjas Ford Fiesta Rally2ga. Kuigi võistluskalender pole päris kivisse raiutud, kihutab ta praeguse plaani kohaselt seitsmel MM-etapil: Rootsis, Portugalis, Sardiinias, Eestis, Soomes, Kreekas ja Kesk-Euroopa rallil.

Aasta ringrajasõitja tiitli pälvis Martin Rump, kes võistles Euroopa Le Mansi kestvussõidu sarjas ja saavutas seal meeskonnaga kuuenda koha. Ühtlasi sai temast esimene eestlane, kes osalenud kuulsal Le Mansi 24-tunni sõidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles